• 瀏覽: 12,785
  • 回覆: 277
+2
教會痴鳩線,咁樣幫殺人犯,上帝公義去左邊。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020/10/2 10:36 發表

無入台證等於無法登機. 無一間航空公司願意得罪政府, 唔查你既入台證就比你上機, 為你一個人比台灣報復.

點走? 洗頭艇? 咁都要大陸放佢出去先得. ...
這是討論區。 有些情況不可能講到咁白。 畫公仔畫出腸。

重點是
(1)香港永久居民身份是否合法可以出入香港?
(2)政治上,陳同佳的價值。 是否值得養他養到幾時?
(3)政治上,對方台灣覺得是否要接收這棋子?(不代表接受“自首”字眼)
(4)從新講一次,這裡是香港。 香港入境處是管轄進出香港的人的事情。 不是去理外國是否批准入境。 這也不是有權力去做。

香港人可能真的未教育過先有國才有家的想法。

這不是一般警方層面的處理事情。

你只需要明白,
政治 > 國防(軍人) > 治安(警察)
階級權力的分配就可以。

講權力就是一層壓一層。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-2 10:39 發表

其實就系軟禁佢。話就話保護,其實防佢走佬。。
又唔好噉講,因為始終而家環境有變,香港舊年6月開始,就俾啲犯民狗搞咗鑊傑撻撻,佢一出去都可能有問題。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-10-2 10:40 發表

其實就系軟禁佢。話就話保護,其實防佢走佬。。
如果畀佢通街走,你覺得會安全嗎?

引用:
原帖由 wingaman 於 2020-10-2 10:43 發表
陳同佳小弟弟,如果你今鋪嘗試去自首而畀台灣以各種理由拒絕入境,請改去深圳自首,方法唔同,但都係贖罪,差異只在可以激死台灣班冚家剷
請問你呢個理念,係點解呀?

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-10-2 10:45 發表
去咗先講
大膽一句,衹要有航班,佢一定過到臺灣。只係臺灣肯唔肯接收佢嗻?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-10-2 10:37 AM 發表

佢都未起腳,使乜咁快定奪呢?
我冇準則㗎,估下咋喎~
我又冇“民意調查中心”嘅數據……

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-10-2 10:46 發表
教會痴鳩線,咁樣幫殺人犯,上帝公義去左邊。
噉又未必,可能裏邊有啲嘢,我哋外人唔清楚呢!

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-10-2 10:48 發表

重點是
(3)政治上,對方台灣覺得是否要接收這棋子?(不代表接受“自首”字眼)
(4)從新講一次,這裡是香港。 香港入境處是管轄進出香港的人的事情。 不是去理外國是否批准入境。 這也不是有權力去做。

香港人可能 ...
大家可以等一下,睇下佢嘅進展囉!

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-10-2 10:48 AM 發表

重點是

香港人可能 ...
就算陳同佳可以入到機場禁區, 上唔到機, 有用咩?

哎,唔該管政棍和陳扑街,不要再消費港人善心。一個殺人後泠靜棄屍,回港後,再用死者💰,享樂過日子的魔鬼,會忽然覺悟前非、良心發現,咪搞笑啦。你呃人!

引用:
原帖由 wingaman 於 2020-10-2 10:43 AM 發表
陳同佳小弟弟,如果你今鋪嘗試去自首而畀台灣以各種理由拒絕入境,請改去深圳自首,方法唔同,但都係贖罪,差異只在可以激死台灣班冚家剷
佢去深圳告佢咩罪

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020/10/2 10:55 發表

就算陳同佳可以入到機場禁區, 上唔到機, 有用咩?
請你細味階級權利的意思。

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-10-2 10:29 發表

你的理解是錯誤。

從來, 台灣是否批出“入台簽證”不是重點。

因為
(1)這裡是香港。 我們只需要理會陳同佳是否有權去離開香港。
(2)台灣是否發台證從來是別個地區的事。 等於一個香港人飛去美國。 到步後發現簽證有問題。 被拒絕入境。 再會被安排飛回香港。 也有可能因為費用問題或當事人國籍的國家手續問題,他會被迫住在機場離境區一段時間一樣。
(3)所以我們身為在香 ...
無台證航空公司點會比你上機?

去左先講

唔好再做戲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]