• 瀏覽: 4,598
  • 回覆: 44
係都台灣告佢地非法入境,內地所謂執法拘捕完全無道理可言,顯示內地對法律毫無認識!

屌,讀多兩年大陸法先啦,喺度9 噏!

戇撚鳩鳩
咁香港同大陸嘅關口可以取消曬佢啦
啲撚樣喺度講乜嘢封關呀

加油,樓主開多幾個po就會連自己都信架喇

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-10-2 02:52 AM 發表
係都台灣告佢地非法入境,內地所謂執法拘捕完全無道理可言,顯示內地對法律毫無認識!
呆仔死返呆灣啦

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-10-2 02:52 AM 發表
大陸人偷渡落嚟香港, 九七前及回歸後都會被拉, 香港法庭基本判刑係15個月監禁. 你唔知㗎?

咁香港人偷渡返大陸被拉有咩問題呀?

如果台灣係中國一部分嘅話, 陳同佳應該向中國自首吧

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-10-2 09:14 AM 發表
可以肯定返大陸自首 一定係死刑 或者終生監禁

台灣或者仲有一線生機

啲柒頭 偷渡去台灣點解唔順手私了佢去台灣呢?

讀多啲書搞清楚再出帖啦柒頭🤔🤔

引用:
原帖由 八卦大師 於 2020-10-2 09:14 AM 發表
識唔識基本法律常識?

陳同佳係香港人,係香港自首都冇L用?

命案發生地方係台灣,香港冇法源可以審理

香港係中國一部分,兩地冇引渡法,所以至要立逃反條例

陳同佳又唔係內地殺人,去自首把托?

引用:
佢哋都只係由中國香港去到中國 境內,每日 穿梭嘅走私船不知來回幾多次

引用:
死蠢.在台消失5名黃屍.
生不見人
死不見C

聞酸們.
孽見源.
有天收.

中共成日恐嚇台灣 打又唔敢打

台灣係中國一部份,問題佢地係偷渡出公海。
偷越國境罪無講過話先出去再返入國境唔洗罰喎。

原來公海都算係國境,咁要去到邊先唔係國境?九段線以外?嘩樓主小心比主人打。

樓主講野唔經大腦.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]