• 瀏覽: 27,097
  • 回覆: 265
+9
引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-1 01:49 PM 發表
自己唔識教又賴學校, 正一刁民.
啱刁民乜柒都瀨學校,揾689基金告學校啦

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-10-1 01:22 PM 發表
中三男生驟然墮樓身亡,單親母痛失愛兒既傷心又不解,感嘆「手機害人」,如今只昐身在廣州的大女能來港,見弟弟最後一面。中秋前夕,一名14歲姓姚中三男生昨日(30日)從長沙灣蘇屋邨金松樓高處墮下,當場死亡,姚昨早如常上學,惟在學校玩手遊被老師沒收了電話,姚母指兒子近年沉迷玩手機遊戲「王者榮耀」。據知,姚生前手機日夜不離手,成績由中一考10多名,跌至中三考70多名,媽媽對兒子讚不絕口,稱他性格樂觀:「佢作 ...
企鵝害人不淺!

無手機都自殺

有乜問題?又少個人爭飯食,死嘅係人哋兒子。

作文咁叻,毒果新聞部本已預留職位

呢位母親,敢問你喺佢生前有冇勸過佢?死後就話手機害死佢。唔怪之得咁多曱甴上街,做人完全唔需要負責任!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-10-1 02:06 PM 發表
所以我個仔打機, 我由得佢, 只要唔好做壞事, 做甲由, 將來做水電好, 做運輸好, 餓唔死就算. 
應該努力啲搵💰等佢有筆💰可以過得舒服啲

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-10-1 01:43 PM 發表
騰訊,娛樂毀掉這一代,遊戲毀掉下一代
姓賴就唔好生啦

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-10-1 01:49 PM 發表
"她認為事件屬於不幸,不能怪責老師沒收手機。"

究竟你有無睇內文, 識唔識中文.

細佬係你地架丶唔好乜Q都話搵政府啦

引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-10-1 01:43 PM 發表
騰訊,娛樂毀掉這一代,遊戲毀掉下一代
手機唔係害人,時代進步,手機係聯絡人係方便,係發明手機上網嘅先害人,騰訊只不過係一個平台,因為手遊大部份都唔關佢事,就算冇騰訊,一樣有第二個平台,就算冇中國嘅手遊,外國一樣大把手遊,由其是台灣,你根本 本末倒置,你夠唔夠膽講,700執笠,呢個世界冇一個人都唔上網,冇一個人玩手遊,你真係 嘥L氣

引用:
甘都要人食死貓?真係刁民

RIP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]