• 瀏覽: 1,956
  • 回覆: 24
+4
引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-10-1 11:32 AM 發表

中國主力武器是用作拒止美國侵略,例如有大量反艦反航母導彈,也有大量中程導彈,是要拒止美國艦隊迫近。

美國發展策略是進攻型,全球用兵,所以有大量航母,由於對手沒有強勁艦隊,過去幾十年,美國並不著力發展反艦導彈,也因為之前受中程導彈條約限制,美國也沒有發展如如東風21,26等中程導彈。不過侵侵已退出有關條約。

未來戰爭除了靠衛星(但兩個大國開戰便會互毀對方衛星),也靠無人機、預警機提供實時資 ...
無晒衛星仲點用無人機、無人坦克

引用:
原帖由 wangqion 於 2020-10-1 11:02 AM 發表
當今世界,武器王國總部首屬美國,成日耀武揚威,左右世界,中國喺發展過程中,點破解其武器庫,發展自己特別武器,超越傳統武器概念,系要平衡中西方嘅一定要課題 ...

附件

3046356937743730546f.jpg(38.29 KB)

3046356937746c32596f.jpg(23.45 KB)

引用:
原帖由 rigby 於 2020-10-2 02:34 PM 發表

好彩老尾呢幾十年on99亂開戰燒軍費 ...

''好彩'' 正是關鍵,

但這是以戰養戰,
造成美國在任何時候也擁有一支高效而經驗豐富的軍隊可用,
因此這一點沒有 on99 ...

美國最 OnL99 的部分是竟然任由黃俄共狗抄,
但這也可能是他們有信心,
黃俄共狗只能複制外表,

例如,
只要你不知道自己抄了什麼,
在戰場上根本不需要導彈,
只需遙控你的坦 ...
成日講美國點樣以戰養戰 開隻航母過嚟 試下東風導彈係唔係可以打中 有啲咁嘅經歷 就以戰養戰啦 美國嗰啲叫做大蝦細 專欺負啲冇能力嘅國家 見到俄羅斯黑海艦隊 即刻返轉頭啦 睇見東風導彈試射 影都唔見啦 仲以戰養戰 係你啲傻嘅先講得出嘅啫

量子,激光,電磁等各式各樣車大炮

引用:
原帖由 rigby 於 2020-10-1 04:12 PM 發表

正解,

可惜的是這兩種武器太強大了,
令黃俄共狗固步自封,
不思進取。

曱甴至強

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]