• 瀏覽: 10,888
  • 回覆: 161
+4
引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-10-1 11:51 AM 發表
滾返大陸罷,唔好做台灣人啦
仲未去同侵侵含啫咩!

民進狗 都憨99,唔使開飯呀,都痴孖筋

好獨裁呀台省

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-1 08:53 AM 發表
大6就可以有國安法
台灣就唔可以?
台灣係中國一個省或島,台灣唔係國家喎,台省想有國安法咪求吓習大賜佢一個台版國安法囉

傳聞歐陽小姐。被拘捕及嚴刑逼害。

核沉台灣

引用:
原帖由 香江人 於 2020-10-1 11:07 AM 發表

大陸有沒俾台灣張惠妹自由,唱台灣國歌?
柒少陣啦,「我的祖國」係大陸國歌唻咩?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-1 12:24 PM 發表

國家安全高於1切
多謝支持中國國安法!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-1 12:26 PM 發表

香港而家唱歌都犯法啦你唔講?
係咩?請問香港唱邊隻歌會犯法呢(反動歌除外)?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-1 12:30 PM 發表

閪共話人欲加之罪何患無辭咪1樣
虧佢講得咄口
佢自己做幾多啲咁嘅事
整死幾多人,骨肉分離
近嘅有劉曉波
而家香港嗌句口號扯吓旗都話犯法
點解你唔講? ...
哦!咁你就支持呆仔打壓民主自由嘞下話?
如果係咁閣下同你口中嘅閪共有乜嘢分別?
國有國法,家有家規,嗌口號唔係大L曬,唔係乜都可以噏,我而家喺度用粗口問候閣下雙親同祝願閣下合府早登極樂又得唔得先?香討版主批唔批准先?閣下係咪唔舉報我先?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2020-10-1 12:32 PM 發表

佢哋無錯,人係為自由而活,為自己理想奮鬥。
共產黨係最唔愛國,將國家私有化,所謂國家得個殼,冇兵,冇地,冇銀両。
愛國,只係一個謊言,為國,只係幫佢揾更多利益。
揾夠仲唔走呀! ...
佢哋無錯,人係為自由而活,為自己理想奮鬥。
共產黨係最唔愛國,將國家私有化,所謂國家得個殼,冇兵,冇地,冇銀両。
愛國,只係一個謊言,為國,只係幫佢搵更多利益。
搵夠仲唔走呀!

原來閣下真係完全乜都唔識乜都唔知,完完全全用下便諗嘢就當係全部嘅可憐人!

如果共產黨唔愛國就唔會喺短短幾十年就令中國變強大,令中國人民變得富強!你估好似台灣咁幾十年唻將精力全部放喺內耗上,民生經濟發展幾十年來一無是處叫做愛國?
中國冇兵,冇地,冇銀両?
中國解放軍部隊總兵力是230萬,其中有178萬是陸軍,佔總人數的百分之73,有23萬是海軍,佔總人數的百分之10,還有28萬是空軍,佔總人數的百分之17,除了在解放軍部隊服役軍人外,中國嘅武警部隊大約還有110萬人,加起來一共係340萬人,冇兵?
中國土地面積有9,597,000 平方公里,全歸共產黨管理,冇地?
中國外匯儲備有3.16萬億美元(2020年8月)仲未計6264萬安士黃金儲備,冇銀両??你瞓醒未?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-10-1 12:33 PM 發表

娜娜行為已構成通敵
如果按照閣下邏輯理論唱下歌仔就係通敵,咁舊年嗰班拎住美國旗,英國旗,龍獅旗,台灣省省旗.....以及鳩叫香港獨立嘅就唔只通敵咁簡單,應該係通蕃賣國,企圖分裂及危害國家安全嘅死罪喎!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]