• 瀏覽: 5,354
  • 回覆: 88
+3
由前行政長官梁振英創立的「803基金」今日(30 日)向法庭申請司法覆核,要求教育局公開已被裁...

如果梁振英返嚟做特首就好

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/pol ... 單-教協-政治迫害批鬥-考慮介入官司/

引用:
要求教育局公開已被裁定專業操守失當的教師姓名、涉事學校的名稱及個案性質
呢啲係對家長好有用既選校資訊,應該要公開放埋上中小學概覽網站先好啊

不是成日講知情權嗎? 又變成政治迫害?

同公開戀童癖既老師一樣, 係保護學生. 

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-30 10:32 PM 發表
689咁能幹
建議佢應該申請
管轄更大城市
留港實在大才小用
佢搞咁多小動作根本就想對香港人報仇,講到底咪幾年前佔中運動搞到佢政治前途輸晒,現在有機會仲唔報仇

如果教師係專業人士,呢個要求合理。

醫生律師工程師如果專業失德,學會會登報同通知傳媒呢個人點樣專業失德,會受到乜嘢懲罰,例如停牌一年,令到有需要服務嘅市民知所選擇。

教師如果仲想當自己係專業人士,應該欣然接受呢個安排。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-30 10:32 PM 發表
689咁能幹
建議佢應該申請
管轄更大城市
留港實在大才小用
香港仲唔夠大嗎?地位超過內地的直轄市,僅次於中央,振英哥還是全國政協副主席,副國級待遇,你還要叫他管理什麽樣的大城市?

HK市民考慮介入聲討 邪教協

憑乜要求公開別人私隠
我要求公開停識被查警員身份又得唔得

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-9-30 10:44 PM 發表

佢搞咁多小動作根本就想對香港人報仇,講到底咪幾年前佔中運動搞到佢政治前途輸晒,現在有機會仲唔報仇
小人心態🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-30 10:58 PM 發表

小人心態🤔🤔
咪係囉,689正小人心態

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-9-30 11:00 PM 發表

咪係囉,689正小人心態
CY無問題好野👍

鍵盤翻頁
左右