• 瀏覽: 48,876
  • 回覆: 402
  • 追帖: 2
又話齊上齊落?自己揸船都收鳩人地$1X廿萬船費!都話黃撚眼中只有錢!齊上齊落只係呃鳩D冇腦傻閪啫!嗌下口號就有人信!成功過到台灣的話揸過球係手又可以慢慢嘆!用哂D錢咪又再度過條衆籌嘅橋再呃班傻閪囉~長搵長有

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 nikon3230 於 2020-9-30 09:59 PM 發表

不應該講因家屬鬧事,而加重被捕人士刑罰,如你相信中國是一以法治國國家。

其實如依法治國,家屬大吵大鬧也沒用,因所有以依據司法程序與法例。

如你覺得大陸是極度人治(我覺得世界沒有地方不人治,分別只在程度),更不應大吵大鬧。 ...
所以話,家屬被縱容出嚟鬧,係起唔到效果嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-30 08:50 PM 發表

楂boat 果個(鄧棨然)無得走, 但估唔到係個女的(喬映瑜)比其餘十人篤灰.

組織他人偷越可以告2-7年, 其餘10人不多於1年.
乜原來12瞞徒有女手足架咩?其實佢身份係天使

怪錢禮……不給保釋就不會跑……不跑就不會被

回覆 引用 TOP

組織他人偷渡情節嚴重判一世。
系監獄裡面變殘廢。
出黎同死人冇分別。

偷渡 最多只係判1年
而組織偷渡就大鑊D 最多係判7年
講真句 如果唔係呢班人係度嘈
我諗全部都應該係用偷渡罪落案
而家你地要玩大嘛 咁咪全部按本子辦事

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-9-30 09:00 PM 發表

條友收左每人10幾萬,再用~30萬買隻二手大飛!
華 吊D魚每條都貴到天價

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-30 09:29 PM 發表

喬映瑜(女)應該係十人夾埋篤左佢出來.
唯一一個女仔, 比十個男仔篤灰.
一抓已經無時間俾佢地夾口供掛

回覆 引用 TOP

呢班撚樣嘅終身職業
就係踎監
😆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾斯 於 2020-9-30 09:45 PM 發表

其餘10人為咗可以甩身!就供出手足!又話齊上齊落既?
大難臨頭各自飛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2020-9-30 08:48 PM 發表

【最新】深圳鹽田區人民檢察院批准逮捕喬映瑜及鄧棨然涉嫌組織他人偷越邊境罪,其餘十人涉偷越邊境罪

https://dy9wh6wkphgeg.cloudfront.net/image/extra_banner.jpg?v=4

2個帶頭大哥有排再坐一會

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=18742&refer=Share ...
幪面家屬十分雀躍, 10個門徒終於可以回港慶祝中秋同回歸了, 下一年

12個都系監獄裡面互相私了,跟住全部死嗮。
搞掂。

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-30 08:50 PM 發表

楂boat 果個(鄧棨然)無得走, 但估唔到係個女的(喬映瑜)比其餘十人篤灰.

組織他人偷越可以告2-7年, 其餘10人不多於1年.
唔肯比手足共同賞月所以篤佢出嚟。

講你又唔聽 , 聽你又唔明 , 明你又唔做 , 做你又做錯 , 錯你又唔認 , 認你又唔改 , 改你又唔掂 , 你究竟想點?
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-9-30 08:55 PM 發表

看來「十二暪徒」已全部坦白招供了。
好似香港廢警咩, 又成日作口供, 作到得藍絲信

查返十年八年查清楚成件事經過係點,還原真相

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]