• 瀏覽: 35,854
  • 回覆: 374
  • 追帖: 2
+24
十一國慶在即,警方網絡安全及科技罪案調查科連日針對網上煽動他人犯法言論作出拘捕行動,繼前日(28日)拘捕三名男子,今日再拘兩名男子,涉嫌「煽惑他人意圖造成身體嚴重傷害而傷人」及「煽惑他人參與未經批准的集結」,警方表示,被捕人士在Telegram、連登及Facebook發文逾20條,宣揚以致命方式攻擊及殺害警員及鼓吹參與未經批准的10月1日示威活動。

又要有請小鳳姐喇,真係好唔得閒啊

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/530 ... utm_medium=referral

腦殘害死自己🤔🤔

手足睇路喇,今時唔同往日,出嚟搞事預咗被拉,乖乖哋做個好市民啦,與家人團團圓圓慶中秋咪好囉

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-30 19:25 發表
十一國慶在即,警方網絡安全及科技罪案調查科連日針對網上煽動他人犯法言論作出拘捕行動,繼前日(28日)拘捕三名男子,今日再拘兩名男子,涉嫌「煽惑他人意圖造成身體嚴重傷害而傷人」及「煽惑他人參與未經批准的集結」,警方表示,被捕人士在Telegram、連登及Facebook發文逾20條,宣揚以致命方式攻擊及殺害警員及鼓吹參與未經批准的10月1日示威活動。

https://cdn.hk01.com/di ...
點解拉極都有.. 源源不絕的?

乜春銀行高層咁戇九?

拉得好, 拉晒班攪事份子就岩了

一睇就知假新聞啦, 那來的銀行高層?
銀行膠層就有

曱甴唔好再傷害人了

呢幾條黃絲重唔冚家慘

銀行高層(30歲)

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-30 19:34 發表

點解拉極都有.. 源源不絕的?
因為有法官放人,黃官有馬道長撐所以可以齊齊拿錢玩放人,獨立王國,林鄭都話佢哋宣咗誓所以必須信不可問,有咁大撐腰手下面曱甴多多都可繁殖出來。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 07:46 PM 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
直頭好撚羨慕啦, 有監坐,
呢d只有個老母係做雞的豬兜黃絲福利,
呢世都唔會有我地呢d愛港人士份啦

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-9-30 07:47 PM 發表
銀行高層(30歲)
可能個職位名稱係乜乜副總裁之類,香港好多銀行嘅分行都有呢啲職位,名就好聽,人工呢就,哈哈哈

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-9-30 19:38 發表
一睇就知假新聞啦, 那來的銀行高層?
銀行膠層就有
法官都可以變黃官,銀行高層做文宣有幾出奇。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]