• 瀏覽: 32,329
  • 回覆: 374
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-30 07:25 PM 發表

十一國慶在即,警方網絡安全及科技罪案調查科連日針對網上煽動他人犯法言論作出拘捕行動,繼前日(28日)拘捕三名男子,今日再拘兩名男子,涉嫌「煽惑他人意圖造成身體嚴重傷害而傷人」及「煽惑他人參與未經批准的集結」,警方表示,被捕人士在Telegram、連登及Facebook發文逾20條,宣揚以致命方式攻擊及殺害警員及鼓吹參與未經批准的10月1日示威活動。

https://cdn.hk01.com/di ...
男銀行高層好彩拉左,晤係班畜牲亂批窿比暴徒攪到金庸危機

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
有幾高級呀,Senior Clerk 呀

回覆 引用 TOP

d乜賢妻良母好爸爸呀,好睇實d仔女啦,咪第二日又喊苦喊忽話冇得團圓呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-9-30 07:47 PM 發表

銀行高層(30歲)
好可能股票市場經紀, 俾個好名佢 Sales manager 之類見客時用! 但搵吾到客便即抄那種!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-9-30 07:25 PM 發表

十一國慶在即,警方網絡安全及科技罪案調查科連日針對網上煽動他人犯法言論作出拘捕行動,繼前日(28日)拘捕三名男子,今日再拘兩名男子,涉嫌「煽惑他人意圖造成身體嚴重傷害而傷人」及「煽惑他人參與未經批准的集結」,警方表示,被捕人士在Telegram、連登及Facebook發文逾20條,宣揚以致命方式攻擊及殺害警員及鼓吹參與未經批准的10月1日示威活動。

祇那死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-9-30 07:35 PM 發表

乜春銀行高層咁戇九?
高級職員=高級打雜。只不過有 Senior 呢個字!

高級職員唔等如高層。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 07:46 PM 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
記住聽日出黎送頭
唔係死全家

貪心輸錢贏 輸血不輸錢 人人去輸血

殺人不打風 落雨去離島 離家飲煉奶 見人分遺產

出獄嫌錢腥 快樂冇人格 出家冇人工 攻而無不克 戰無不勝矣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 514k 於 2020-9-30 08:33 PM 發表

可憐12瞞逃就冇咁豐富
話時話喺網上面真係搵唔到大陸坐監係食啲乜

精神分裂黃屍

回覆 引用 TOP

30碎嘅高層😆😆😆

回覆 引用 TOP

看來香港人已經意識到這些黑暴的禍害,全民網絡舉報效果不錯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 30/9/2020 19:46 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
低能仔,咁你仲唔講多幾句煽動人嘅話,淆底啊?

(我的離開是為了回來!)

回覆 引用 TOP

引用:

除左抵死,真係唔知講物
自作孽不可活

回覆 引用 TOP

收網了,要走快走!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]