• 瀏覽: 35,954
  • 回覆: 374
  • 追帖: 2
+24
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2020-10-1 12:04 AM 發表

又係呢種沒有邏輯嘅無腦理論,即使你有多高學識,幾專業都不代表你講嘅嘢就係正確嘅。
只要舉個實例就知你這論點已經犯咗訴諸權威的謬誤了。
以林子健事件為例子,一班大律師如李柱銘不是也有高學歷,亦有律師的專業嗎?但即使這麼高學歷及專業,還不是會愚蠢到相信林子健的低能謊言嗎?所以,用高學歷及專業資格來評定誰對誰錯,只是那些愚蠢的人才會做的。因為一個愚蠢無知的人是沒法可以憑自己的思維去判別是非,那就 ...
師兄講得好👍🏻
曱甴思維係對人唔對事,只要係同道黃絲人,就算佢哋做出放火燒人、磚頭掉死人、渠蓋擲人、幾十個圍住打一個、甚至乎搶警鎗呢啲令人髮指嘅行為,呢班腦閉塞嘅曱甴都會歌頌,尤其嗰啲鍵盤曱甴,佢哋唔需要人性,只需要煸動一班傻仔出去就得,食花生上討論網,鬧下政府扮支持被人拉嘅曱甴,之後繼續行街食飯睇AV打J又一day

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-9-30 07:47 PM 發表
銀行高層(30歲)
銀行最高嗰層樓掃地

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-30 07:32 PM 發表
手足睇路喇,今時唔同往日,出嚟搞事預咗被拉,乖乖哋做個好市民啦,與家人團團圓圓慶中秋咪好囉
可能已經眾叛親離了

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-9-30 08:03 PM 發表

搵啲傻仔去搞事, 自己就搵高薪, 等睇戲。  正垃圾。
呢班文宣煽動班傻仔去衝,自己就睇戲

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-10-1 11:42 AM 發表

好易捉
唔會,如果無人篤灰

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-10-1 12:36 PM 發表

唔會,如果無人篤灰
803基金威力

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 07:46 PM 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
除左呢幾日拉左幾個學歷比較高、職位比較高
你記住係比較高而唔係真係高,呢個月排晒隊上庭,邊個有比較高學歷及比較高職位
白卡仔、無業撚、侍應怪、廢IT、仲有一大堆公屋老綜西
真心高學歷高職位...
任生,講之前用下個腦,你同果班無業撚級數一樣咁廢

網上老吹落去,警方上門拘捕,又睇下有幾多人,再吹落去啦

曱甴害蟲冇掟哩👏

犯民漢奸勾結尾國俾黑錢暴徒殺人放火和私了市民,週圍破壞,又唔俾阿伯返工要佢落車,還打阿伯,喪心病狂,人神共憤,人人得以誅之

831黑衣暴徙打亞伯, 證據確鑿

個個Group 又要退組了,唔知又有幾多退唔切會被捉呢

引用:
原帖由 沈默獅子 於 2020-10-1 01:41 PM 發表
個個Group 又要退組了,唔知又有幾多退唔切會被捉呢
冇䃫匪類。。系感上下。。。而且未捉大量高學歴人士。。香港靠ㄧ班做左死不認,法官又放人,香港玩完

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-30 07:46 PM 發表

妒忌?

兩名被捕男子分別20歲及30歲,前者為理大學生;後者為銀行高級職員,畢業於九龍一間名校,會考成積卓越。兩人無黑社會背景及無案底。

資料應來自警方
之前機師醫生都有
仲有多種專業人士
根本政府就錯
不過死唔認 ...
政府錯你可以跟住錯?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]