• 瀏覽: 3,226
  • 回覆: 58
+4
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-30 06:22 PM 發表
通乜呀⋯唔見得澳門好得去邊、一樣死嚇死吓 
老美就真係死

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-9-30 06:34 PM 發表

呢啲學者講野唔使負責, 出事又賴政府
學者衰佐咪潛陣水,換第二個出泥吹,駛乜負責

喪港人狂妄自大,成日以為自己喺「宇宙大王」,

要乜就乜、話乜就乜。

要封關就封關,要通關就通關。

從來沒有想過有朝一日竟然會俾大陸人、澳門人「嫌棄」。

大佬,依家唔喺人哋跪求你去消費、跪求嚟香港;

而喺害怕你去播毒,又或是來到香港會「中招」呀!

附上陳文鴻的文章,可以一看:

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201001/00184_001.html

學者講野仲信,通關開左放更多人入來,大爆多人中機會又高了

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-9-30 11:02 PM 發表

內地同澳門已經控制好疫情
澳門更加係早早就實現連續零確診
所以珠海果邊 早就同澳門通關

相反 香港搞左一大輪 眼見好似OK 連續零確診
點知之後一爆 就日日過百
仲要有好多係唔知源頭
那怕去到而家 都仲有零星個案

而家已經唔係話香港自己想唔想
而係人地根本就唔想呢個時候俾香港既人去佢地度

其實一路都吹緊風話想全港行隔離禁足令
然後全港市民強制檢測
做完之後 再 ...
好容易, 政府可以打中國疫苗免費, 打外國疫苗收1500咪得攞, 自己揀咪與人無猶

如果通關班黑醫護會以病人生命作要挾,又大罷工! 如果發現你唔係黃屍,你條命在佢哋手上,凍過水

我講實例,昨日朋友家飯聚傾呢個話題 ,朋友22歲兒子話香港第四波一定爆發 因為林鄭放晒大陸人落嚟,講到兩眼發紅。所以政策會惹來好多小黃人攻擊。我都擔心一旦放內地客來港,個案升番,政府陷入危機中。所以我覺得咪鬼放啦,等旅行社 國泰海洋公園狄狄尼郵輪碼頭高鐵站中環尖嘴地鋪吉晒就算啦。朋友兒子昨晚係咁打機 知鬼外面世界點諗,呢批主人翁就讓香港去死吧

學棍,個個九X!

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2020-10-1 12:35 PM 發表

學者衰佐咪潛陣水,換第二個出泥吹,駛乜負責
但係政府無得走雞, 乜野都要硬死

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-10-1 02:05 PM 發表

但係政府無得走雞, 乜野都要硬死
又唔學得伺侵咁厚顏無恥:全靠我英明領導先死得20萬人咋

嗱嗱嗱,牛鬼蛇神又嚟啦,到你聽佢點一出事又話你做乜咁早鬆嘞

呢家冇全民檢測、又冇健康碼、香港重要唔能停外國關出入、你估香港唔能開?係國內都唔能通過囉!!!係要吊狗個政府既、就應該吊佢唔強制檢測、重有政府唔拉妖魔化呢個檢測既政棍黑黃絲!!!人地外國政府呢家愈收愈緊、根本就知疫情唔可以用所謂民權自由唔去做!!!香港一直硬膠膠跟所謂國際標準、先會攪到今時今日咁!!!

乜唔系坐飛機應該可以返內地,不過要隔離14日咩?

大陸一定唔是咁輕易放.

1. 廣東及深圳工商業產值高,  一旦有港人到處播毒, 造成要廣東封城, 影響甚大.

2. 信唔過香港人.  
袁狗的港大w生物中心, 成班曱甴研究人員, 經常可以接觸病毒樣本,
這些人有能力將病毒繁殖後, 送出實驗室並到處散播.
別忘了港大公共衛生學院出了一個閆麗夢,  港大入面到底有幾多個閆麗夢在潛藏??

國安也包含生物安全.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]