• 瀏覽: 26,271
  • 回覆: 12
  • 追帖: 2
+5
想刷存在感, 等人科金
收皮啦

人稱「Lunch哥」的姓李中六男學生,今日(30日)發起於多區撐《蘋果日報》的示威活動。早上10時許,「Lunch哥」到沙田新城市廣場發起活動,僅得他一人參與,場面冷清,他坐於地上閱讀《蘋果日報》,未幾,有商場保安員上前了解情況,惟李反指保安員騷擾他閱報,前往客戶服務中心表達意見,其後,他離開商場並步向在場警員要求投訴,惟警員未予理會,稍後「Lunch哥」見未市民參與示威活動自行離去。

至中午1時許,「Lunch哥」現身中環遮打花園,冒着大雨,步行往禮賓府,同樣未有市民響應活動,只有數名探員尾隨。他抵達禮賓府逗留約數分鐘後離去。

至下午2時許,「Lunch哥」抵達港鐵太子站,他於月台長櫈閱報,港鐵職員上前了解情況,其後警員拉起封鎖線。同樣,未見有市民參與活動。期間,有三名市民勸喻「Lunch哥」離去。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200930/bkn-20200930115419809-0930_00822_001.html

引用:
原帖由 ctchan20f 於 2020-9-30 04:47 PM 發表

情何以堪
佢家人最難受

引用:
原帖由 singch789 於 2020-9-30 05:21 PM 發表

以前未知就有人來,但現在盛傳這個 lunch 哥 是白卡人士。  那有人甘願聽一個白卡老支笛被其指揮要隨傳隨到走來走去,
如傳出去真被親朋恥笑到痺了 ...
一個中六生連簡單英語對答都做唔到

引用:
原帖由 返工會暈 於 2020-9-30 05:20 PM 發表
「有商場保安員上前了解情況,惟李反指保安員騷擾他閱報」

如果曱甴識做人
可能真係會多好多人支持佢哋
黃屍就係道理

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-9-30 05:47 PM 發表

肥仔快去幫拖
幫佢個頭,叫佢請好書先講啦,英文都唔識

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-9-30 06:29 PM 發表

又係白痴Lunch仔,佢令佢老母日日俾人屌,佢真仆街!
佢屋企人最可悲

引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-30 06:25 PM 發表

攪咁多野只得一人浪費警力!浪費納稅人的錢!浪費真假記者力!浪費你哋自己手足坐定定剝花生之力!又或者幕後金主比黑金你以為可以獨吞啦呢鋪!你諗多左啦!煽惑群眾非法集結!違反國家安全法!洗乾淨屎忽坐花廳啦呢鋪! ...
拉左佢一了百了

引用:
原帖由 kwma 於 2020-9-30 08:50 PM 發表

Lunch哥要改名做東方凸撚抱凸撚抱係老尾冇得撈可以申請泥鄉講家停團罪
who cares la

引用:
原帖由 不死熊仔 於 2020-9-30 05:56 PM 發表

洗鬼讀書咩,出黎睇下報紙扮下野
大把傻仔投票比佢做區議員
佢睇果份係毒果日報,文採好極有限

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-10-1 04:41 AM 發表

得一丁友
好彩佢著返件招牌藍色風褸,克警又幫佢拉封鎖線,否則冇人知佢存在
日日浪費納稅人既錢

引用:
原帖由 facrl 於 2020-10-1 04:07 AM 發表

呢條死仆街又出嚟獻世!🤬
佢家人變成過街老鼠

引用:
原帖由 applebbkk1982 於 2020-10-1 03:45 AM 發表

吓???1個人???唔信???

乜無人通宵排隊買報紙咩?
又無人買 股 嗱?

近排 比 星島 告喎!
又要賠償比 某中國女星喎!
邊個女星

引用:
原帖由 沈默獅子 於 2020-10-1 01:57 PM 發表
各商場和地鐵可申請禁制令,唔比Lunch 哥去呢D埸所,等佢在露天地方Lunch 夠,風吹雨打,有排佢受
佢好快比人趕出校

主題標籤 #港鐵
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]