• 瀏覽: 27,378
  • 回覆: 501
引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2020-9-30 12:58 PM 發表

「還我子女」

着草時點解唔同自己啲仔女講?叫佢哋唔好走?
奉勸家屬真係關心12傻人的話,就唔好再係香港吵鬧了,嗱嗱聲去做核酸檢測後,上去隔離14日睇下可唔可以探望佢哋。 ...
成功去台灣,咪一樣一家人分離……吊

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 martin101 於 2020-9-30 01:32 PM 發表

又唔落charge 又夾住人 想點
你識唔識㗎
檢察院咪比咗法院囉!
落charge!

引用:
原帖由 martin101 於 2020-9-30 01:32 PM 發表

又唔落charge 又夾住人 想點
想俾佢地更精彩既人生

香港曱甴,時代垃圾。

回覆 引用 TOP

笑屎我,請願可以解決違法的行為。

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-30 01:08 PM 發表

還乜春呀
呢班人犯法,唔洗受呀
養不教 父之過 教不嚴 師之惰
如果當日成功去台灣,今日又會唔會叫台灣還呢?又點樣一家團圓過中秋?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-30 01:20 PM 發表

咪係。
都返唔到屋企㗎啦
大陸踎完,返香港踎
有排可以食免費飯加免費住宿
成功偷渡去台灣更加唔會返

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-30 01:35 PM 發表

你識唔識㗎
檢察院咪比咗法院囉!
落charge!
曱甴除左識叫五大訴求,唔知佢地識D咩,曱甴真係當自己係vip,咩都要優先處理

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-30 01:37 PM 發表

成功偷渡去台灣更加唔會返
果班咪好囉!可以係地球消失!
唔使父母咁煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jadeleung888 於 2020-9-30 12:53 PM 發表

12名港人仍被扣留在深圳鹽田看守所,家屬到中聯辦請願,舉起「還我子女」等標語,又批評特區政府至今未提供任何實質協助,警方亦未有進一步與家屬聯絡。
家屬要求與政務司司長張建宗及保安局...

要求中聯辦送月餅?乜現在犯了法坐監原來可以食外來月餅?有無Mary?

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2596239/%E ...
"家屬"個做型日日都唔同, 好L攪笑

臨記可唔可以認真d?

地球...... 麻 麻 地 !!

回覆 引用 TOP

可以,
等下啦,
10年之後!

回覆 引用 TOP

呢12個人就係俾佢啲家長害死 ,冇好好管教。而家仲要響香港搞搞震正一垃圾。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貓腩 於 2020-9-30 01:39 PM 發表

曱甴除左識叫五大訴求,唔知佢地識D咩,曱甴真係當自己係vip,咩都要優先處理
直頭宇宙大帝
法唔法治全部自己詮釋

甘擔心佢地, 不如直接上國內拉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dtw 於 2020-9-30 01:34 PM 發表

攪錯呀!
之前又話兩制嘅?
又變咗要政府一制嗱
錢係兩制之上。賣月餅既大班都做左契弟,唔知D曱甴幾時裝修佢

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
提示:支持鍵盤翻頁左 右