• 瀏覽: 26,758
  • 回覆: 506
  • 追帖: 3
+5
紅十字會輸血服務中心表示,受疫情及天氣不穩定因素影響,血液收集量持續偏低,前日僅660人登記捐血,較每日目標1,100人為低,而O型、A型及B型血的血庫存量低,呼籲市民在假期間前往捐血,大部分捐血站於

紅十字會輸血服務中心表示,受疫情及天氣不穩定因素影響,血液收集量持續偏低,前日僅660人登記捐血,較每日目標1,100人為低,而O型、A型及B型血的血庫存量低,呼籲市民在假期間前往捐血,大部分捐血站於國慶及中秋長假期間照常開放,提醒可致電各捐血站或透過手機應用程式「HK Blood」預約捐血,減少等候時間及避免人群聚集。而由即日起至下月4日成功捐血,可獲贈「I'm a blood donor」牛仔布保溫袋1個。

中秋長假冇咩好做,去排下隊捐血幫下人都好既...

新聞來源連結:
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2766101/紅十字會血庫存量低 籲市民假期捐血

引用:
原帖由 thanks橋 於 2020-9-30 10:42 AM 發表
紅十字會輸血服務中心表示,受疫情及天氣不穩定因素影響,血液收集量持續偏低,前日僅660人登記捐血,較每日目標1,100人為低,而O型、A型及B型血的血庫存量低,呼籲市民在假期間前往捐血,大部分捐血站於

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2765000/2766101/20200930JHA003__ ...
你去啦, 小心比黃十字會黑暴對待
記得唔好戴MADE IN CHINA 既口罩
唔好著MADE IN CHINA既衫

引用:
原帖由 thanks橋 於 2020-9-30 10:42 AM 發表

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2765000/2766101/20200930JHA003__ ...
點知會唔會有黃色曱甴睇你唔順眼,打支空氣針咪大鑊,會死㗎!

呢家黑醫護咁能狼、呢頭話救人、果面又走去私了市民、重有乜人敢去捐、

引用:
原帖由 肥西0138 於 2020-9-30 10:45 AM 發表

曱甴做事無邏輯,睇你黑頭髮黃皮膚一定係中國人,所以呢就要特別對付。 聽講打空氣死係驗屍都驗到。

有YC的E芋,首先黃十字自斷警隊和紀律部隊的定期捐血,建制的成員也怕了。祗靠補蓮燈仔,等血庫缺血了。

引用:
原帖由 肥西0138 於 2020-9-30 10:45 AM 發表

以前睇新聞,

見紅十字會成日安排警察各總部,輔警總部,警察遊樂會捐血,

收集血量都好多...

而家班前線咁亂黎,管理層又唔理,點會敢捐俾你...

黃十字可以擺街站叫遊行人氏當場捐!

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-30 12:26 PM 發表

以前睇新聞,

見紅十字會成日安排警察各總部,輔警總部,警察遊樂會捐血,

收集血量都好多...

而家班前線咁亂黎,管理層又唔理,點會敢捐俾你...
黃色抽血員睇到你着藍色襪一定知你撐政府,所以佢要送你去見上帝。

炒左暴徒醫護先啦

捐條毛????   用泛民口吻[朱西X…….. 許X瘋……  愛知必必…….    ] ---係唔係100%安全??????  咁多醫療失誤 日日醫死人 黃綠醫護唔想做   要求多多錢  只想罷工阻人開工   隨時中AIDS   被不同政見人士施襲   打毒針  七孔流血成殘廢  個人資料外洩  監察唔到  基因資料唔知會去咗邊,  製造複製人???

黃十字緊係叫200萬+1去捐喇

引用:
原帖由 武川耐富 於 2020-9-30 12:29 PM 發表
黃十字可以擺街站叫遊行人氏當場捐!
搵著D人妖菊花會唔會有愛滋架

因為撐警,為免不公平的對待,所以唔敢捐。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]