• 瀏覽: 11,183
  • 回覆: 86
引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-30 13:35 發表

畀的創意啦。
我見過有餐廳將一張檯用膠片分開兩邊。膠片低部留有空隙可以將啲菜傳來傳去。
如果其中一人染疾, 咪連跟D菜傳埋過去囉

疫情影響着每一個人,防疫措施系希望大家唔被感染,還可以自由嘅活動,依家措施真嘅已經很唔錯了,你睇睇啲黑爆,佢造成嘅影響我認為比疫情還大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonod 於 2020-10-2 09:43 AM 發表

如果其中一人染疾, 咪連跟D菜傳埋過去囉
兩邊互傳菜,當然係自己友啦。

辛苦經營

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-2 11:43 發表

兩邊互傳菜,當然係自己友啦。
我知....但係原本由4人家庭羣組變成8人家庭羣組囉, 失去隔離減少感染意義

回覆 引用 TOP

D 酒樓真係好七煩
開返4人又話大檯生意無左
咁難做就真係執左佢算啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-30 01:47 PM 發表

啲廢中廢老好在意甚麼一家人齊齊整整

老土到不堪
你條死淨種懂條鐵咩,自己係屋個屎坑食飯盒啦😄

回覆 引用 TOP

有錢賺仲嫌三嫌四

回覆 引用 TOP

買外賣自己屋企人慶祝。在家做節吧, 同樣開心慶團圓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-9-30 10:11 AM 發表

中秋節一家團圓正常不過,但新冠肺炎疫情下這也變成「禁忌」:持續晚市堂食限聚令仍然維持 4 人一枱。有酒家表示,臨近中秋「細枱」訂座率接近 8 成,但大家庭酒席訂枱則差,故著力推出 4 人套餐優惠吸客。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2760000/2764435/2020sept28iET20_1024.jpg

htt ...
有得做又嘈, 無又嘈, 真難服事, 放寬人數又爆多穫咪痲煩, 你知香港人幾咁高尚先得架

回覆 引用 TOP

正常

回覆 引用 TOP

最好快d執晒去

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]