• 瀏覽: 11,180
  • 回覆: 86
其實絕對明白飲食業嘅苦況,但全世界多個行業都受影響,真係無計

回覆 引用 TOP

好多食店超過一半人,有D要等位!今晚去吃小店,起初得一半人,最後要等位,最後起身走人

回覆 引用 TOP

佳節正常都旺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2020-10-1 01:00 AM 發表

防疫鬆懈
等睇大爆發
好多食店入座率超過一半!有法不依

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 30/9/2020 13:35 發表

畀的創意啦。
我見過有餐廳將一張檯用膠片分開兩邊。膠片低部留有空隙可以將啲菜傳來傳去。
這是違規的

回覆 引用 TOP

做多兩三轉, 流動唔係應該快左咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-30 01:35 PM 發表

畀的創意啦。
我見過有餐廳將一張檯用膠片分開兩邊。膠片低部留有空隙可以將啲菜傳來傳去。
一枱四人
你講嘅餐廳如果張枱多過四人係犯法,食個四個人都犯法

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-30 01:47 PM 發表

啲廢中廢老好在意甚麼一家人齊齊整整

老土到不堪
對你有一個支離破碎的家庭深表同情

點都好,你應該無幾會去到中,莫講老

回覆 引用 TOP

又唔係一定要出街食既

回覆 引用 TOP

我澳門的。因為自己曾經有病徴和需要上去珠海、由五月起 我已經做了超過10 次有多 核酸檢測。澳門政府又規定國內勞工 往來珠海必須每七天做一次核酸(澳門居民首次免費、每次核測費用$120 由市民自費)。建制團體搞國慶飯局都必理須做核酸。澳門基本上已係100% 重覆全民檢測

相反香港政府做了一次性「三分一人口」的檢測就當搞掂.....新一波好快嚟🤯🤯🤯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-30 01:47 PM 發表

老土到不堪
啲死剩種,又真係唔會明嘅!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-10-1 11:41 PM 發表

一枱四人
你講嘅餐廳如果張枱多過四人係犯法,食個四個人都犯法
人哋係咁做。只要用板分隔開就唔算犯法掛。
而家政府都係要求檯與檯之間有1.5米距離或用間板隔開。

引用:

老土到不堪
督灰哥
黃絲都話齊上齊落 唔係齊齊整整係咩
黃絲又廢中廢老?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-10-2 06:29 AM 發表

人哋係咁做。只要用板分隔開就唔算犯法掛。
而家政府都係要求檯與檯之間有1.5米距離或用間板隔開。
係犯法
不過無人告,你睇下限聚令下食環告過幾多呢啲?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]