• 瀏覽: 12,085
  • 回覆: 86
+3
引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-30 01:35 PM 發表

畀的創意啦。
我見過有餐廳將一張檯用膠片分開兩邊。膠片低部留有空隙可以將啲菜傳來傳去。
事實係有,但咁做又係唔係符合要求呢?

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-30 15:43 發表

除非強制全港人一齊打 ...

唔係你要好似以前 12 人一台 . 台同台之間側身行過跟本冇可能 ???
你冇睇新聞咩? 俄羅斯出左疫苗之後個中招人數反而上升左喎

疫情半年都未關門大吉,你話往日太平盛世嗰時你哋幾L好揾呢?

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 30/9/2020 10:11 發表
中秋節一家團圓正常不過,但新冠肺炎疫情下這也變成「禁忌」:持續晚市堂食限聚令仍然維持 4 人一枱。有酒家表示,臨近中秋「細枱」訂座率接近 8 成,但大家庭酒席訂枱則差,故著力推出 4 人套餐優惠吸客。

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2760000/2764435/2020sept28iET20_1024.jpg

htt ...
限聚令之下,好難會爆滿🤔

酒樓就係飲食界黎講最傷

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-30 12:55 PM 發表
細枱訂座8成,至少可以收支平衡..捱多3,4個月等疫苗出和中港澳及鄰近地區互通後,

就有機會否極泰來...
互通後 無再爆發就係

太多人話爆得最爽的時間就係正常化之時

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2020-9-30 12:48 PM 發表
四人一枱,點慶祝團圓?買外賣自己屋企人慶祝。
平時唔好小小事就嘈交先重要

引用:
原帖由 peimak 於 2020-10-1 03:57 PM 發表
疫情半年都未關門大吉,你話往日太平盛世嗰時你哋幾L好揾呢?
咁你自己唔開返間?有錢都唔要?

引用:
原帖由 落漠忽然羊羊 於 2020-9-30 12:48 PM 發表
四人一枱,點慶祝團圓?買外賣自己屋企人慶祝。
今年環境咁差, 有錢都留黎慢慢使, 唔知出年會點.

政府已推行全民檢測,但大多人不參與,未能切斷源頭,後果(正如酒樓生意)港人自行承擔。

安全出行最好,但係一家人嘅人多就唔得嘅啦,唔得坐埋一齊

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-30 01:47 PM 發表

啲廢中廢老好在意甚麼一家人齊齊整整

老土到不堪
老公喺出面攬住另一個女人嗰陣時,
有冇諗過一家人齊齊整整 ? ? ?

飯聚要鬆 防疫要嚴
兩者如果平行
死都冇法

咁嘅環境,仲有7成生意做,仲唔滿意,真係離晒地....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]