• 瀏覽: 973
  • 回覆: 19
梵蒂岡為尋求延長與中國的主教任命協議,首度正式回應外界批評,表示教廷的努力,取得雖然有限但積極的結果。 前年達成的中梵主教任命協議下月屆滿,在美國國務卿蓬佩奧到訪前,教廷表明立場。教廷傳播部編輯主任托爾涅利在《羅馬觀察家報》發表社論,引述教廷國務卿帕羅林說,雖然疫情引發困難,值得與中國延長協議,又說...

Papa Francisco廢Lun 事同你條濕9 見面!

China Vs Vatican 是在發展長期關係的開始!

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

尋日君,RIP📣📣📣

small step better nothing

肥豬都無面比

肥豬夠L膽制裁教廷咩

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-30 10:12 AM 發表
肥豬夠L膽制裁教廷咩
一制裁,自己地頭即刻四分五裂

侵侵同肥佩奧好嬲,
但又做唔到嘢,
谷爆.

連教宗都同中共傾掂數, 
香港耶蘇教徒真係唔知仲反唔反共好~ 

引用:
原帖由 Naslund 於 2020-9-30 10:19 AM 發表
侵侵同肥佩奧好嬲,
但又做唔到嘢,
谷爆.
侵侵邊得閒理呢d野 佢頭痕點解釋只交750蚊稅, 普通麥當當員工交稅都多過佢

咁大膽唔聽我話, 教庭好快就有醜聞爆出 

引用:
原帖由 sylm01 於 2020-9-30 10:25 AM 發表
咁大膽唔聽我話, 教庭好快就有醜聞爆出 
好快爆出 教宗去完厠所唔洗手醜聞 仲要經法輪功把口爆料

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-9-30 10:29 AM 發表

好快爆出 教宗去完厠所唔洗手醜聞 仲要經法輪功把口爆料
肥蓬話, 我實搵人搞你

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-30 09:04 發表
梵蒂岡為尋求延長與中國的主教任命協議,首度正式回應外界批評,表示教廷的努力,取得雖然有限但積極的結果。 前年達成的中梵主教任命協議下月屆滿,在美國國務卿蓬佩奧到訪前,教廷表明立場。教廷傳播部編輯主任托爾涅利在《羅馬觀察家報》發表社論,引述教廷國務卿帕羅林說,雖然疫情引發困難,值得與中國延長協議,又說...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15523 ...
絕對正常。

引用:
原帖由 sylm01 於 2020-9-30 10:34 AM 發表

肥蓬話, 我實搵人搞你
搵毒果日報肥仔黎作故事

引用:
原帖由 ibm1 於 2020-9-30 10:24 AM 發表
 連教宗都同中共傾掂數, 
香港耶蘇教徒真係唔知仲反唔反共好~ 
教宗只係想傳教 而唔係想介入政治
睇返歷史 其實以宗教介入政治 一向都係無乜好下場
所以陳日君呢D高度牽涉 甚至係積極以宗教干涉政治
應該唔係教宗所希望見到

今次教宗唔見陳日君 都係想釋出呢方面訊號
佢地唔支持宗教干涉政治

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]