• 瀏覽: 48,913
  • 回覆: 461
  • 追帖: 1
+20
唔係外人開快艇,是自己人開,目的更明顯,往台灣走佬

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2020-9-30 06:36 AM 發表

眾籌D錢去咗邊?🤣🤣
袋住先🤭🤭

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2020-9-30 06:39 AM 發表
唔係外人開快艇,是自己人開,目的更明顯,往台灣走佬
可能揸船果位,收左錢乛特登揸入大陸水域😂

鄧棨然大獲了

12暪徒!原來有一位就係尤大

利申,雖然小弟至少讀基督教!不過唔係咁入腦,所以知D唔知D,😅

感激內地政府囚禁d十二個叛國賊

引用:
原帖由 daniel1985 於 2020-9-30 06:29 AM 發表
大陸調查真係唔可靠,可能佢地真係釣魚呢,建議花多10年8年認真調查才判刑,絕不能草率了事
一定要查,最能好笑12個唔相識罪犯約埋一齊去釣魚,若果佢哋答相識,咁係香港犯案所有罪佢地係串謀,慢慢查唔好急,要還比班罪犯同家人清白,慢慢查清楚比香港人一個交代

引用:
原帖由 daniel1985 於 2020-9-30 06:29 AM 發表
大陸調查真係唔可靠,可能佢地真係釣魚呢,建議花多10年8年認真調查才判刑,絕不能草率了事
我都係咁話,可以試吓成立好多好多好多獨立調查委員會,不同角度,慢慢調查,絕不容許有冤案,相信2~30年時間在所難免😌

引用:
原帖由 Dee519 於 2020-9-30 06:27 AM 發表
D家屬咁擔心,點解唔一齊同埋D議員上深圳直接了解
看家屬反應

都是黃撚一班

恭喜

引用:
原帖由 Thank_777 於 2020-9-30 06:47 AM 發表

看家屬反應

都是黃撚一班

恭喜
更係啦!比左錢走唔那到😅更係想搏回水啦😂

咁啱十二瞞徒犯法,咁啱一齊棄保潛逃去偷渡,咁啱一齊去釣魚,咁啱又有瞞徒識揸船,咁啱唔小心越境,咁啱俾公安足到,咁啱有所謂十二蒙面家屬出來揾仔,太多巧合,叫香港市民點信。

贈小黃人最愛既一句說話

條路自己揀
仆街唔好喊

劇情需要🤤🤤

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-30 05:06 AM 發表
 (星島日報報道)十二名試圖偷渡台灣的港人在內地海域被捕,涉嫌犯下「偷越國(邊)境罪」,廣東警方近日通報,其中一名疑犯負責開船。據本報獲悉,負責開船的是鄧棨然,他本身在港也被控串謀意圖縱火。根據內地刑法,偷渡一般會判一年以下刑期,但如果涉及組織他人偷渡並被定罪,刑期由二至七年不等。熟悉內地法律的香港律師黃江天對本報表示,開船者可能被控涉嫌「組織他人偷越國(邊)境罪」,關鍵是有否證據,達到「組織」的 ...
總之依法辦事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]