• 瀏覽: 862
  • 回覆: 20
+3
民主派15名立法會議員委託香港民意研究所,就延任一年的去留問題進行民意調查,在2500多位回應的市民當中,有739人自稱是15名民主派議員的支持者,其中 47.1%支持他們留任,45.8%受訪者反對他們留任,兩者皆未能達到過半數的門檻,其餘7%受訪者對去留問題表示「一半一半」。 香港民意研究行政總裁...

但係事實條數係做出來.. 我地仔細分析一下..

如果民主派+ 本土派(所謂的中間派) 的反對人數= 1068*48.1% + 546 * 54.4% = 共810 人
民主派+ 本土派(所謂的中間派)人數= 1068+546 = 1614 人.

反對留任(民主+本土派) : 810/1614 = 50.18%. 剛剛要走人.

即計埋本土派, 佢地係要走人.

2500 人只計其中738人.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1552205-20200929.htm

附件

strange.png(396.28 KB)

錢作怪?

挑那星,呢d咁既技倆係2020都仲夠膽死拎出黎耍
我都可以係黎明後援會整個民調,問邊個係香港最受歡迎男歌星。
跟住就衝出黎話100%香港人認為黎明係香港最受歡迎男歌星

引用:
原帖由 lunlunka 於 2020-9-29 20:16 發表
跟住就衝出黎話100%香港人認為黎明係香港最受歡迎男歌星 ...
只計黎明的Fans.. 可能唔係100%最受歡迎既. 98% 都無走雞啦.

2560 入面. 2340 係非建制派的支持者..

泛民2340入面.. 只計1360 個 "真" 泛民.. 另外1000個本土派既人唔計.

係呢1360人, 再精選780個叫做"真" 15人支持的泛民...... 結果只計呢780人.....

佢地咁"西"選法.. 仲好意思話之前個普選唔好.  

明顯造數

引用:
原帖由 starr 於 2020-9-29 20:20 發表
明顯造數
連登仔未識睇. 識睇嬲死佢地.

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-9-29 20:28 發表

香討個個都話左佢哋一定為糧支😎會忍辱負重做落去😫
所以朱海迪昨日被氣走了. 佢地總辭(不計建制派)係有50.18%. 過左50% 的門檻.

唔怪得 陳自動唔做
條數真係做唔到,依家叫車邊多1.x%
糧支糧支

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-29 08:10 PM 發表
民主派15名立法會議員委託香港民意研究所,就延任一年的去留問題進行民意調查,在2500多位回應的市民當中,有739人自稱是15名民主派議員的支持者,其中 47.1%支持他們留任,45.8%受訪者反對他們留任,兩者皆未能達到過半數的門檻,其餘7%受訪者對去留問題表示「一半一半」。 香港民意研究行政總裁...

但係事實條數係做出來.. 我地仔細分析一下..

如果民主派+ 本土 ...
使乜浪費甘多心機,總之咩結果都好,泛民主派都會延任啦

引用:
原帖由 ie7 於 2020-9-29 20:38 發表

使乜浪費甘多心機,總之咩結果都好,泛民主派都會延任啦
用來笑小黃人. 笑人要比足証據. 唔係佢地唔認架.

引用:
原帖由 lunlunka 於 2020-9-29 08:16 PM 發表
跟住就衝出黎話100%香港人認為黎明係香港最受歡迎男歌星 ...
橋吾怕舊,至緊要香港的白痴受

搞場大龍鳳造個假民調

真肉酸真核凸

引用:
原帖由 type100q 於 2020-9-29 08:36 PM 發表
唔怪得 陳自動唔做
條數真係做唔到,依家叫車邊多1.x%
糧支糧支
佢吾走唔掂,再搞落去監都有得坐

引用:
原帖由 cskch 於 29/9/2020 08:17 PM 發表

只計黎明的Fans.. 可能唔係100%最受歡迎既. 98% 都無走雞啦.

2560 入面. 2340 係非建制派的支持者..

泛民2340入面.. 只計1360 個 "真" 泛民.. 另外1000個本土派既人唔計.

係呢1360人, 再精選780個叫做"真" 15人支持的泛民...... 結果只計呢780人... ...
簡單d講,就係打茅波,零代表性囉。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]