• 瀏覽: 29,526
  • 回覆: 479
  • 追帖: 1
+27
舊年政府焦頭爛額時,你點解唔出嚟講下野?

引用:
原帖由 赤共 於 2020-9-29 08:03 PM 發表
人哋台灣一早已經應承同你司法互助:林鄭政權搞到一坺屎,而家好多世界民主國家都斷絕同香港司法互助,令到香港國際地位受損,林鄭真係功不可沒 ...
香港人成日都搞吾清楚政治!以為自己好識政治,司法互助?台灣以什麼身份去同香港互助?香港以乜野來稱呼台灣?台灣話要在互相尊重,不能諉化它,即係乜你又知吾知?

黑暴橫行時又唔見佢死出來支持初心?

無引渡,,台灣政府懶懶閒,兇手唔肯自首, 政府可以點??

呢個老母又係假?

有人改變要後生揸荘

引用:
原帖由 testfriend 於 2020-9-29 07:29 PM 發表
這個阿媽日日走出來
收左錢嘅可能性真係好大,一年前唔嘈,現在走出來嘈,根本唔合常理!

潘c9做人公道d唔係因為你個女香港點會俾黑暴破壞成甘

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-29 07:24 PM 發表
台灣殺人案疑兇陳同佳仍未到台灣自首,特首林鄭月娥今日在記者會上表示,過多的回應或令死者潘曉穎的母親情緒更加波動,又拒絕評論警方目前仍為陳同佳

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/8ff8c12e52cb5294863b65e3f5436737/stheadline/inewsmedia/20200929/_2020092916542 ...
陳同佳唔係唔去自首,係台灣唔俾佢入境,請問佢又點去自首?而家問題係出自台灣,原本只是凶殺案搞到成政治問題。

潘母,你應該鬧班反逃犯條例嘅人,你個陣又唔出聲,依加又阿之阿咗

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-9-29 07:24 PM 發表
台灣殺人案疑兇陳同佳仍未到台灣自首,特首林鄭月娥今日在記者會上表示,過多的回應或令死者潘曉穎的母親情緒更加波動,又拒絕評論警方目前仍為陳同佳

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/8ff8c12e52cb5294863b65e3f5436737/stheadline/inewsmedia/20200929/_2020092916542 ...
這早已是政治問題,不是國際刑事案件。香港特首不正面回應是因為香港人不資格問。她只聽阿爺的話。

引用:
原帖由 snooboy 於 2020-9-29 07:29 PM 發表
潘媽媽,林鄭如果唔係為你個女尋公義,就唔會搞到黑暴亂港啦
依家你話佢唔理,你想佢可以點做呢?

跪低奶菜省長,菜省長要香港點做都要跟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]