• 瀏覽: 535
  • 回覆: 13
+3
民主黨委託香港民意研究所,就 15 名民主派議員是否延任一年做的民調今日公布結果,受民調約束的 15 名議員 738 名支持者中,支持留任的 47.1%,反對延任的 45.8%,兩者都不達過半門檻;受民調結果約束的民主黨、公民黨、工黨張超雄、議會戰線毛孟靜、社福界邵家臻宣布會作「政治決定」留任一年。

2560 人民調, 只計其中738 人....... (但建制派只佔220人). 即係有1610人既民調唔見左,

泛民做數做得好肉酸, 無論點計都係辭職> 留任, 但只計738人, 又神奇地留任多過走人.

佢地作左一個叫 "中間派" 出來,咩叫做中間派? 泛民同建制既中間係咩來的? 我估計係本土派既新名.

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/議會去留-民調出爐-正反意見皆不過半-20-名民主派留任-陳淑莊離任並退出公民黨/

附件

strange.png(396.28 KB)

我支持全部去

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-29 18:14 發表
民主黨委託香港民意研究所,就 15 名民主派議員是否延任一年做的民調今日公布結果,受民調約束的 15 名議員 738 名支持者中,支持留任的 47.1%,反對延任的 45.8%,兩者都不達過半門檻;受民調結果約束的民主黨、公民黨、工黨張超雄、議會戰線毛孟靜、社福界邵家臻宣布會作「政治決定」留任一年。

2560 人民調, 只計其中738 人....... (但建制派只佔220人). 即係有 ...
咩叫中間派

調查2560人,738人屬精選人士,反對唔計,精選民意。

請樓主貼出各個問題,民調如何精選。

引用:
原帖由 香江人 於 2020-9-29 18:52 發表
請樓主貼出各個問題,民調如何精選。
問題有問本土派, 分析無左, (應該當佢地係中間派, 所以唔計數. )

附件

questionA.png(82.9 KB)

analysis.png(136.78 KB)

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-29 06:14 PM 發表

2560 人民調, 只計其中738 人....... (但建制派只佔220人). 即係有 ...
啱聽計,唔啱聽唔計,呢d咪係民主囉!

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-29 19:16 發表

啱聽計,唔啱聽唔計,呢d咪係民主囉!

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。 ...
2560 入面. 2340 係非建制派的支持者..

泛民2340入面.. 只計1360 個 "真" 泛民.. 另外1000個本土派既人唔計.

係呢1360人, 再精選780個叫做"真" 15人支持的泛民...... 結果只計呢780人.....

真係勁過 有西選的普選..

問卷同結果居然可以對唔上
鐘博士可以拎諾貝爾統計學獎了

呀係, 呢個獎都要無中生有, O岩晒.

廢老趕都唔走

點捨得百萬年薪,毛婆前兩日已經講到出口會留

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-29 07:18 PM 發表

2560 入面. 2340 係非建制派的支持者..

泛民2340入面.. 只計1360 個 "真" 泛民.. 另外1000個本土派既人唔計.

係呢1360人, 再精選780個叫做"真" 15人支持的泛民...... 結果只計呢780人.....

真係勁過 有西選的普選.. ...
誰是"民,誰是" 主

黃蟲們清楚未?:lol

都話左點會離開

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-29 19:29 發表

誰是"民,誰是" 主

黃蟲們清楚未?
D數字做到好古怪. HAHAHAHA

主題標籤 #陳淑莊
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]