• 瀏覽: 7,552
  • 回覆: 159
+4
引用:
原帖由 貝才貝才 於 2020-9-29 11:35 AM 發表
早前一班自稱「普通的香港市民」,在於香港大學校園內遊走,並沿路撕下連儂牆上的反修例宣傳品。香港大學表示,大學在檢討事件及校園管理安排後已就事件報警備案,警方暫不會進入校園調查,校方亦將採取更嚴格的出入管制措施。

港大行政及財務副校長羅哲基亦在昨日(28日)發出電郵交代校園保安的最新安排,決定對本部校園及百周年校園採取更嚴格的管制措施,學生及教職員要持有學生證或職員證進入校園,保安會按需要檢查 ...
呢啲又係好做唔做。

港大教畜至黑學生都鼓吹港獨?貼左成年幾港獨文宣唔處理、立左國安法之後又唔處理、係唔係港大認同港獨文宣言論?唔該校長校監出黎解釋下!!!港大D港獨文宣繼續貼囉!!!睇下你地貼返會唔會大把人去報國安!!!

為什麼港大現在還可以容許
流膿牆在校內?

港大要捍衛港獨?

又要解散警隊。 又要報警

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2020-9-29 11:35 AM 發表
早前一班自稱「普通的香港市民」,在於香港大學校園內遊走,並沿路撕下連儂牆上的反修例宣傳品。香港大學表示,大學在檢討事件及校園管理安排後已就事件報警備案,警方暫不會進入校園調查,校方亦將採取更嚴格的出入管制措施。

港大行政及財務副校長羅哲基亦在昨日(28日)發出電郵交代校園保安的最新安排,決定對本部校園及百周年校園採取更嚴格的管制措施,學生及教職員要持有學生證或職員證進入校園,保安會按需要檢查 ...
破壞校園感到憤怒
咁上年學畜破壞香港一切呢

抗議政府繼續資助反政府學校

引用:

港大表態為反國家基地,政府可以做野啦。

不分黃藍,破壞公物要拉

引用:

搞笑,呢間暴大俾一班曱甴學生反中亂港反警察,依家又報警???

等於藍絲的東西,黃絲都不可以破壞

港大報警,警察會唔會有危險,加倍小心

報警,唔係化...炒咗個校長啦....

引用:

講大有事就報警
無事就黑警

咁你話講大即係公我贏字你輸?
即係玩L晒囉

含𨶙校長

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]