• 瀏覽: 1,461
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
新冠肺炎疫情有所回落,政府今日(29日)表示,正研究先讓居於內地的港人可免檢疫下回港探親和覆診等,研究已進入最後階段。港...

早就應該啦,宜家先去搞,人地大陸風險仲低過香港

真係懷疑張司長日日返工有乜野做

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200929/mobile/bkn-20200929100254419-0929_00822_001.html

係內地驚你香港人有病毒入內地丫

引用:
原帖由 74x 於 2020-9-29 11:06 AM 發表
新冠肺炎疫情有所回落,政府今日(29日)表示,正研究先讓居於內地的港人可免檢疫下回港探親和覆診等,研究已進入最後階段。港...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200929/photo/bkn-20200929100254419-0929_00822_001_01b.jpg?20200929105830

...
所有野都係2 面
返左黎香港之後要返大陸
咁就要睇大陸比唔比

引用:
原帖由 74x 於 29/9/2020 11:06 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200929/photo/bkn-20200929100254419-0929_00822_001_01b.jpg?20200929105830

...
張健忠不嬲係廢到極,呢啲嘢正常人早 3 個月已經傾定,無需要研究大半年都未完成。

佢亦係暗黃,根本唔想兩地有任何方面嘅交流(要暗搞港獨),所以一切只係表面說話,一定會陰啲陰啲,拖得越遲越好,就算香港清零,隨時出年都未搞掂。

正常嘅做法係,早喺 6/7 月已公開兩地互通嘅方式(開邊啲關、有無平價/免費檢測中心、邊啲人優先等等),等大家有心理準備同期望,知道香港只要零確診一段時間就可以通關,亦可以做定準備,會更齊心抗疫。

而家咩都唔知,到開返關就忽然宣佈,到時又大混亂。

引用:
原帖由 x747x 於 2020-9-29 11:46 AM 發表

張健忠不嬲係廢到極,呢啲嘢正常人早 3 個月已經傾定,無需要研究大半年都未完成。

佢亦係暗黃,根本唔想兩地有任何方面嘅交流(要暗搞港獨),所以一切只係表面說話,一定會陰啲陰啲,拖得越遲越好,就算香港清零,隨時出年都未搞掂。

正常嘅做法係,早喺 6/7 月已公開兩地互通嘅方式(開邊啲關、有無平價/免費檢測中心、邊啲人優先等等),等大家有心理準備同期望,知道香港只要零確診一段時間就可以通關, ...
照你咁講 但佢的職位要中央批

真係暗黃嗎

探親用視像; 覆診去搵插水茂啦!!

引用:
原帖由 x747x 於 2020-9-29 11:46 AM 發表

正常嘅做法係,早喺 6/7 月已公開兩地互通嘅方式(開邊啲關、有無平價/免費檢測中心、邊啲人優先等等),等大家有心理準備同期望,知道香港只要零確診一段時間就可以通關, ...
張建宗鬼鬼地

最近喺立法會被泛氓議員就12瞞逃事件包圍,佢竟然屈服咗

引用:
原帖由 中頑童 於 2020-9-29 11:49 AM 發表

照你咁講 但佢的職位要中央批

真係暗黃嗎
司長就唔會係鬼?

當年陳文敏幫蝗蟲打官司爭取新移民免等7年申福利,政府敗訴,袁國強竟然選擇唔上訴

引用:
原帖由 機械佬 於 29/9/2020 12:24 發表

張建宗鬼鬼地

最近喺立法會被泛氓議員就12瞞逃事件包圍,佢竟然屈服咗
嗰陣警察俾人鬧佢都即刻話警察要道歉之類,不知所謂!

內地有健康碼,若果證明佢哋係陰性嘅,返港可以無需隔離,但要返回內地的話,除非有合格的香港證明,否則內地應該要佢哋隔離14天,睇公佈如何實行啦

仲係研究!
可憐的香港速度!

張司長呢條友擺明少做少錯唔做就唔錯既心態
對答唔得,又無政治智慧
垃圾之中既垃圾

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2020-9-29 11:24 AM 發表

所有野都係2 面
返左黎香港之後要返大陸
咁就要睇大陸比唔比
起碼香港政府做佢能力可做的一面, 唔明佢哋點解遲遲唔做, 現在仲係研究階段

確診數字增加
反對派入大陸數
我係宗仔都寧願唔郁

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]