• 瀏覽: 1,150
  • 回覆: 8
林鄭是被潘曉穎父母迫推逃犯條例的。
自己不好好管教女兒,卻把責任推比人?你想陳同佳死咪自己落手囉

林鄭可以做既都做咗,佢老母要吊就去吊支持反修例班仆街政棍同班曱甴。

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-9-30 04:26 AM 發表
林鄭可以做既都做咗,佢老母要吊就去吊支持反修例班仆街政棍同班曱甴。
世事如期局局新。
當初香港政府要修例將陳同佳送去臺灣受審時,有人用暴力阻止。而家反對修例啲人反而掉轉槍頭,指責政府唔協助將陳同佳送去臺灣。更諷刺嘅係,潘䁱穎嘅老母竟然企喺反修例阻止香港政府送陳同佳去臺灣受審班人嘓邊。
老人家講得冇錯,一百歲唔死都有新聞聽。

黃媒泛暴突然全部統一口徑 ,不斷為潘曉穎母發聲, 又唔知睇中乜野政治籌碼, 不過可以肯定既係對潘曉穎母來講成件事只會變差.  

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-9-30 08:51 AM 發表
黃媒泛暴突然全部統一口徑 ,不斷為潘曉穎母發聲, 又唔知睇中乜野政治籌碼, 不過可以肯定既係對潘曉穎母來講成件事只會變差.  
哈, 連屈穎妍都加入撐潘母, 炮轟特區政府喎
http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/internationalaffairs/watwingyin/68208

潘母其他指控是無理, 但有關陳同佳入住安全屋, 政府真係要出來交待一下, 是否事實,及原因

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-30 11:44 AM 發表

哈, 連屈穎妍都加入撐潘母, 炮轟特區政府喎
http://www.etnet.com.hk/www/tc/l ... rs/watwingyin/68208

潘母其他指控是無理, 但有關陳同佳入住安全屋, 政府真係要出來交待一下, 是否事實,及原因 ...
潘母一開始係搵民建聯幫手,而非黃派自逃犯條例之前就一向撐潘母, 因此立場並冇唔同。
後來因逃犯條例搞咗咁耐到而家, 潘母反而搭上了泛暴派, 突然變黃 ,你見立場新聞最近突然轉軚,不斷幫佢發聲 ,真係唔知邊個搵邊個先啦,但可以肯定泛暴派係睇中咗佢某啲 政治紅利。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-30 08:24 AM 發表

世事如期局局新。
當初香港政府要修例將陳同佳送去臺灣受審時,有人用暴力阻止。而家反對修例啲人反而掉轉槍頭,指責政府唔協助將陳同佳送去臺灣。更諷刺嘅係,潘䁱穎嘅老母竟然企喺反修例阻止香港政府送陳同佳去臺灣受審班人嘓邊。
老人家講得冇錯,一百歲唔死都有新聞聽。 ...
陳同佳逃回香港,用洗錢罪判佢坐監
林鄭就想出修法去補網
當時最早提出逃犯條例,尚未成為政治操作
台灣政府的回應是"樂觀其成"
意思係大家單純認定係司法案件
既然香港修法有法源依據,台灣冇理由唔接受
係後來泛民認為可以政治操作,越玩越大
咁岩台灣又要大選,民進黨見獵心喜又點會放過
馬上轉軚改變態度,反對逃犯條例
台灣居然可以玩到就算香港政府通過,台灣唔會配合依條例收人
後來又話果個牧師說服陳同佳去台灣自首
本來搵到台灣律師搭線,已經同台灣內政部長溝通好,可以WORK
消息走漏後,民進黨人研判覺得唔妥當
萬一陳同佳過黎台灣,反送中的源頭案解決了,再無藉口可以操作反送中
豈不是白白失去一個政治操作大議題
台灣官方又再次轉軚,唔發簽證阻撓陳同佳入境台灣
怪林鄭? 林鄭有辦法可以左右台灣政府,強迫蔡英文收陳同佳?
定係搵條船,叫陳同佳自己偷渡去台灣自首?

入住監獄都係''有政府提供的免費房子、免費保鑣,身邊還有好心牧師為他長期作心靈輔導''

入住安全屋係唔係等同自願被囚禁。不過環境好啲。

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2020-9-30 04:26 AM 發表
仲有台灣省既蔡英文主席

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]