• 瀏覽: 3,453
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 breadstick 於 2020-9-29 09:07 AM 發表

我跟一些相熟台灣朋友說.
家中多儲一些糧油.物資.
部份錢轉日元.
叫呆灣人將台幣轉晒軍票

引用:
原帖由 starr 於 2020-9-29 08:20 AM 發表
收復台灣,是中國復興的必經之路,既是必須完成的歷史使命,也是對復興成果的階段性驗證和夯實。
本文歸納了兩大脈絡:一是武統台灣的四個重點,二是中國台海開打之前需要完成的八大拼圖。兩者密切相關,後者是前者得以實施的基礎。

第一,收復台灣主要有四個重點:
1、何時打?
2、怎么打?
3、收復之后怎么治理?
4、開打之前需要做哪些準備?

第二,中國台海開打之前需要完成的八大拼圖
...
—開打就被歐美狗全面制裁啦,不再輸出大豆,能源,停晒所有生產訂單,唔俾用美完結算,本國貨幣又買唔到物資,外債—夜間變廢紙,仲要防曰,俄,印成機聯盟入侵,只有白痴成曰叫人去打仗,自己就係後方打飛機,打仗死人架,自己揸枝槍攻台啦on9

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-30 02:29 AM 發表

—開打就被歐美狗全面制裁啦,不再輸出大豆,能源,停晒所有生產訂單,仲要防曰,俄,印成機聯盟入侵,只有白痴成曰叫人去打仗,自己就係後方打飛機,打仗死人架,自己揸枝槍攻台啦on9 ...
怕死?!

引用:
原帖由 stormy10 於 2020-9-30 02:34 AM 發表

怕死?!
打飛機—定唔怕架,又唔係佢去打,唔通你去?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-30 02:36 AM 發表

打飛機—定唔怕架,又唔係佢去打,唔通你去?
打仗必然會有人死,中國被侵略死幾多人呀?!你怕死你唔早d出世被人剎死!!

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-30 02:29 AM 發表

—開打就被歐美狗全面制裁啦,不再輸出大豆,能源,停晒所有生產訂單,唔俾用美完結算,本國貨幣又買唔到物資,外債—夜間變廢紙,仲要防曰,俄,印成機聯盟入侵,只有白痴成曰叫人去打仗,自己就係後方打飛機,打仗死人架,自己揸枝槍攻台啦on9 ...
完全唔擔心

你驚,無大豆食.

雖然是貿易戰.
據報導,中國近期大量由美國進口大豆,超出過去進口.把美國大豆買光之外,還增購巴西大豆.

你驚打仗,無大豆食.
中國已準備了,
怕餓死的豬.
無豬供應.
影響食物鏈.

石油儲備也進行了兩三年了.

還有軍需品,要防彈衣.

引用:
原帖由 starr 於 2020-9-30 06:38 AM 發表

完全唔擔心
受苦只係人民,人食人唔好問點解

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]