• 瀏覽: 830
  • 回覆: 14
George Orwell嘅Animal Farm: All animals are equal, but some are more equal than others

熱賣及精選
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 04:51 PM 發表

George Orwell嘅Animal Farm: All animals are equal, but some are more equal than others
你咪係最特別個隻囉

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-9-28 04:52 PM 發表

你咪係最特別個隻囉
根本唔存在咩3權合作

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 05:04 PM 發表

根本唔存在咩3權合作
喺你井入面咪有咩權分立囉

回覆 引用 TOP

黃狗成日話權力需要制衡,原來都唔係。

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 04:51 PM 發表

井底之蛙!

香港法庭獨立審判不受任何干涉 << 根本並無干涉法官獨立審判,而是法官審判並不獨立,不能不偏不倚,量刑混亂。

引用:

即係證明你只係睇咗懶人包
根本都冇睇曬成本書

唔好意思,我 EQ 好差, 得罪哂.....
滂沱大雨中, 像千針穿我心, 何妨人盡濕, 盼沖洗去烙印, 前行夜更深, 任街燈作狀地憐憫, 今天所失, 就是我畢生所要覓尋, 看, 四周都漆黑如死寂, 窗中透光, 一絲希望, 但願妳開窗發現時, 能明瞭我心,...
引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 16:51 發表

拿破崙

你的天國近了,
請黑狗,藍屍,小粉紅,五毛等趁早悔改,
更要趕快還債。

回覆 引用 TOP

引用:

淫生😎本書最後係講隻豬都成為獨裁者😫你係咪講緊🐎道長🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-9-28 05:11 PM 發表

黃狗成日話權力需要制衡,原來都唔係。
分立就是互相制衡
集權或合作就失去制衡
懂嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cortet 於 2020-9-28 05:15 PM 發表

井底之蛙!

香港法庭獨立審判不受任何干涉 << 根本並無干涉法官獨立審判,而是法官審判並不獨立,不能不偏不倚,量刑混亂。
把說話反過來講沒用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-28 05:58 PM 發表

即係證明你只係睇咗懶人包
根本都冇睇曬成本書
何以見得

回覆 引用 TOP

司法完全唔受干涉, 但係司法就去干涉別人, 呢D唔係權力分立, 而係司法獨大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2020-9-28 07:51 PM 發表

淫生😎本書最後係講隻豬都成為獨裁者😫你係咪講緊🐎道長🤣🤣🤣🤣🤣
權力令到拿破崙腐敗,正如馬倒立咁

回覆 引用 TOP

引用:

Go ask your most respected President Trump of the greatest US of A for his view!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]