• 瀏覽: 4,350
  • 回覆: 35

煽暴派營造「誰大、誰惡、誰正確」的社會氛圍,令年輕人誤以為大聲疾呼就好似「大晒」!近日網上瘋傳一條短片,有一名少年踩單車撞到人後俾街坊圍,佢一路都好寸兼無悔意,仲攞錢撻人,直到街坊話叫少年嘅父母嚟傾,佢就一秒跪低叫對方放過自己「我跪你啦!求吓你唔好搵我屋企人」,見冇效就跪喺度指住事主重複大嗌:「佢打我呀!」。見到個少年惡人先告狀,仲反屈事主打人,唔少網民都話佢唔啱。

不過,難得有「黃絲」繼續盲撐、包庇。「黃谷」「將軍澳主場」谷主「Ringo NG」就發帖話:「畀阿婆捉住鬧佢踩單車個(嗰)位肥仔(少年)……有位街坊report(報告),估計係佢老豆(竇),成家人都好『黃』……各位批鬥×,刀下留人。」咁嘅心態都咪話令人唔心寒!

黃狗最叻一哭二鬧三上吊!

新聞來源連結:
https://www.dotdotnews.com/a/202009/28/AP5f717adfe4b04966316723f1.html

呢條肥仔好友代表性, 又曬黃絲特質

請問有冇原片嘅Link? 唔該

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-9-28 03:51 PM 發表
https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202009/28/5f717ac1e4b0a646c7daf8f3.png

煽暴派營造「誰大、誰惡、誰正確」的社會氛圍,令年輕人誤以為大聲疾呼就好似「大晒」!近日網上瘋傳一條短片,有一名少年踩單車撞到人後俾街坊圍,佢一路都好寸兼無悔意,仲攞錢撻人,直到街坊話叫少年嘅父母嚟傾,佢就一秒跪低叫 ...
黃狗只看顏色,不分對錯..

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-9-28 15:51 發表
https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202009/28/5f717ac1e4b0a646c7daf8f3.png

煽暴派營造「誰大、誰惡、誰正確」的社會氛圍,令年輕人誤以為大聲疾呼就好似「大晒」!近日網上瘋傳一條短片,有一名少年踩單車撞到人後俾街坊圍,佢一路都好寸兼無悔意,仲攞錢撻人,直到街坊話叫少年嘅父母嚟傾,佢就一秒跪低叫 ...
竟屈被人打! - YouTube

呢個小朋友有做政棍既天份

去水區睇吓竟然有人覺得個小朋友「好善良,做得啱」⋯有時黃絲真係盲撐到害死啲小朋友⋯

其實撞到人,正常人會覺得講句Sorry都基本啦!但係啲黃絲話唔知師奶黃定藍唔需要道歉,因為小朋友家人係黃絲⋯

香港真係好「病」⋯

彩明苑?

呢位未來主人翁,前途無可限量,要搵個好老師帶領一下,推薦梁大狀,戴教授或毛ee。

咪就係因為現在泛民, 毒蘋黑媒同教協, 搞到現在班細路目中無人, 不分對錯, 到事敗就反屈人, 扮可憐, 上年有條片咪有個學生, 係幾個地鐵站阻地鐵關門, 比警察捉到就扮可憐, 話自己只係返學

引用:
原帖由 cmd1503 於 2020-9-28 04:31 PM 發表
呢位未來主人翁,前途無可限量,要搵個好老師帶領一下,推薦梁大狀,戴教授或毛ee。
仲記得有段片係d港大黑衣人(好似係法律系)屌陳民敏同個鬼佬教授...

教到入晒魔, 仲想控到佢地? 好Lon9...

不知所謂,正垃圾!

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-9-28 04:39 PM 發表

仲記得有段片係d法律黑衣人(好似係法律係)屌陳民敏同個鬼佬教授...

教到入晒魔, 仲想控到佢地? 好Lon9...
等睇班泛民議員,政棍,被佢地洗腦既一班黃小嘍囉反咬...

黃屍 曱甴同類,當然會包庇啦

畀人影相都喊打喊殺!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]