• 瀏覽: 5,106
  • 回覆: 19
英國剛剛兩星期前開學,不少家長已送子女回英國上學。

誰知,英國再次肺炎大爆發,英國傳有學校出現600新增個案。

剛回香港的家長即時為子女再買機票回港!機票價錢正是直線上升,因為有航班回港的只有二三家公司!要買就快手!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-28 01:40 PM 發表

剛回香港的家長即時為子女再買機票回港!機票價錢正是直線上升,因為有航班回港的只有二三家公司!要買就快手! ...
手足堅持一下啦!
明年一月 就是  准英國公民  喔!!

英國醫療不及香港嗎?

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-28 02:35 PM 發表
英國醫療不及香港嗎?
認真。。。。簡直笑話🤔🤔

今晚,Wales 有三分二地區lockdown!

金毛首相又要封關防疫
英國人....又黎,唔好掛...大家要出黎抗爭
人性上第一次仲忍受,第二次要再封,睇怕難上加難
尤其係歐美社會奉行個人自由,自由人權大過天
戴個口罩都唔肯,仲話強逼戴違反人權喎

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-28 02:43 PM 發表

認真。。。。簡直笑話🤔🤔
英國醫療福利遠不及香港, 不容置疑。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-28 05:56 PM 發表

英國醫療福利遠不及香港, 不容置疑。
唔好咁直,好多人接受唔到🤔🤔

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-9-28 02:35 PM 發表
英國醫療不及香港嗎?
首先,你要有$$$$$

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-28 01:40 PM 發表

剛回香港的家長即時為子女再買機票回港!機票價錢正是直線上升,因為有航班回港的只有二三家公司!要買就快手! ...
標題打錯字,「逃」唔係「跳」

學生不必太害怕,染上了也無大礙,發燒幾天就好了,不少人甚至無症狀。
不必來回飛。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-9-28 06:50 PM 發表

首先,你要有$$$$$
這正是港生再逃回香港的原因

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-28 06:47 PM 發表

唔好咁直,好多人接受唔到🤔🤔

Manchester Metropolitan University - where about 1,700 students have been told to isolate for a fortnight after 127 tested positive for the virus

Glasgow University - where 600 students were told to self-isolate after 172 tested positive

Queen's University Belfast - 100 students have been told to self-isolate after 30 positive cases

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]