• 瀏覽: 8,862
  • 回覆: 145
+2
觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波的台灣殺人案疑犯陳同佳,去年10月23日在本港涉洗黑錢案刑滿出獄後,...

一樣還一樣。分開講,呢個阿媽自己又點教女?是不是也是浪費社會資源?

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200928/mobile/bkn-20200928100416801-0928_00822_001.html

早知曱甴供應天使俾佳少就唔使殺人啦.

上年修例唔見你出黎?呢家咁緊張。

引一個罪犯要自首,正常人會有甚麼方式?
1. 法律制裁
2. 出動警方
3. 談判誘投降

宜家第1俾香港人(含政府)否決左,第2冇犯事無需出動警方,那只有3。
宜家政府同教會幫手"誘降"唔係一個暫時可行的方法嗎?  不過政府和教會如何加大力度,就可以由大眾作建設性建議 ...

有! 就係有冇嘢捉到佢痛腳而逼使佢投降坐牢? 但搵唔到的,那唯有多從3繼續努力,希望有一天佢真係有勇氣和責任去自首!!

作為正常人,就只有咁睇嘢,並為這件事完滿解決而心裡祝願吓! 而不是幫手發洩情緒...

但肯定係: 指罵係最冇用! 反而刺激對方"死唔投降" ...

引用:
原帖由 moon2004girl 於 2020-9-28 12:55 PM 發表
觸發港府修訂《逃犯條例》、一度引起香港與台灣政治風波的台灣殺人案疑犯陳同佳,去年10月23日在本港涉洗黑錢案刑滿出獄後,...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200928/photo/bkn-20200928100416801-0928_00822_001_01b.jpg?20200928123952

一樣還一樣。分開講,呢個阿媽自己又點教女?是 ...
點解佢要住安全屋先。咪怕咗班反修例人私了行動!

神父都係盡力而為, 又唔好掉轉頭怪個神父幫唔到手...

又唔唸下香港為你個女付出左幾多

香港無欠你咖

現在係台灣唔肯畀佢去台灣自首呀,潘母你去話蔡英文啦

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-28 01:06 PM 發表

我覺得肯定係怕哂啲傳媒炒作啦 .... 挑動件事惡化的,有乜謂?!

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-28 01:07 PM 發表
又唔唸下香港為你個女付出左幾多

香港無欠你咖
呢樣真..., 已經幫到盡...

點解要住安全屋?

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-28 01:06 PM 發表

仲可能累埋住佢附近d人...

引用:
原帖由 fstephen 於 2020-9-28 01:08 PM 發表

我覺得肯定係怕哂啲傳媒炒作啦 .... 挑動件事惡化的,有乜謂?!
矛頭下下指向政府就知發生乜事啦!

阿伯有!!!你死去台灣駐港辦事處搵蔡英文!!!

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-28 01:11 PM 發表

矛頭下下指向政府就知發生乜事啦!
話佢冇收利益出嚟?鬼信。

菅牧師!!制服系聖公會架呵??呢條7頭邊忽似牧師??著住制服當牧師黎反中??你地班耶L都得!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]