• 瀏覽: 13,203
  • 回覆: 71
+4
引用:
原帖由 AABB999 於 2020-9-28 04:14 PM 發表

非常好奇,以前的人偷渡系坐蛇頭安排人揸既船。今次報道話系其中一個逃犯負責揸船,乜佢有船牌和駕船經驗咩?,吾系出離島咁近播,系去臺灣要出大海架播! ...
梗係話自己揸喇,唔係爆左邊個係蛇頭咪查到成個集團囉!

有消息話豬閪迪同基佬泉準備緊著草,你地信唔信?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 01:47 PM 發表

文明社會國際都會亞洲之最世界優秀香港警隊有案唔查要投訴先做仲嘖嘖稱奇啦
內地範圍捉到,叫香港警察去查,你嘅掉轉嚟講嘅思維已經去出神入化境界

多得豬西敵和圖緊身喪屍式抽水、潑火發酵。

應該盡快調查所謂「家屬」有無協助相關人仕潛逃,即時作出扣捕行動。

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2020-9-28 05:43 PM 發表
而家佢哋就係想賊喊捉賊,搶先報案,搞大件事。利用輿論壓力等警察唔敢拉家屬
「家屬」犯法可以無事?

on9仔等攬抄

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-9-28 01:59 PM 發表

對於大陸:12人集體偷渡。
對於香港:12人集體棄保潛逃,一樣要查,查下係咪集團式安排,如果有,要抽出幕後黑手、資金鍊。
由假髮保釋,勾結黑幫,串連台獨,一定要用國安法侍侯呢個犯罪集團

引用:
原帖由 ie7 於 2020-9-29 06:40 AM 發表

你真係傻得徹底,梗係搶住爆料啦,落左阿爺手仲妄想有人可以救到你咩
偷渡判一年,揸船判十年,爆料減三分一;如果堅持唔爆,就係揸船人

引用:
原帖由 沉默的講師 於 2020-9-29 08:34 AM 發表
on9仔等攬抄
扮家屬咁過癮,全部等拉

一班傻人, 信錯神棍做大龍鳳,俾人擺上枱都唔知, 仲係度死撐.

你大鑊啦

上大陸投訴啦

嚴拿輯兇

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-28 01:47 PM 發表

文明社會國際都會亞洲之最世界優秀香港警隊有案唔查要投訴先做仲嘖嘖稱奇啦
果十二位件案早已進入司法階段,本來已唔關警方事。

之後十二人非法越境,同時觸犯兩地法律,兩邊一齊查,心急什麼?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]