• 瀏覽: 3,419
  • 回覆: 39
引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-28 10:31 發表
近年打工仔以「永久離開香港」為由提走強積金(MPF)的趨勢持續上升,不少港人更打算待BNO移民英國簽證於明年1月生效後,提走MPF到英國生活。本報向五大受託人查詢提走MPF的申請流程,但原來目前只持BNO並未合資格申請,要待明年1月新BNO簽證生效後再審批。不過,有持回鄉證申...

擺到明係大細超㗎啦
吹呀擺到明返大陸得去外國唔得㗎

請加我做粉絲

新聞來源連結:
h ...
都講左... BNO並未合資格申請,要待明年1月新BNO簽證生效後再審批
而且英國脫歐進度都有辦你睇, 過完又否決, 再過再否決, 當然要睇定D先!!

唔洗驚無錢攞喎, MPF公司大部份都係英美加資本, 最多直接轉戶口去英國

回鄉證可移居內地一向都實行緊啦,但BNO移民英國,都話咗明年才生效,佢都係揸正嚟做啫,有乜問題

拿居英權英國護照MPF馬上批
BNO現在移不到
拿巴拿馬護照也批

未發生點批俾你呀?! 用BNO呢個借口申請咪柒囉 重要貼出黎

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-28 10:59 AM 發表
回鄉證可移居內地一向都實行緊啦,但BNO移民英國,都話咗明年才生效,佢都係揸正嚟做啫,有乜問題
因為佢哋嘅“祖國”係日落帝國嘛,唔當中國係一回事,特事特辦!

講一半唔講一半,人哋可能有物業或者銀行戶口係內地呢!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-9-28 11:05 AM 發表
未發生點批俾你呀?! 用BNO呢個借口申請咪柒囉 重要貼出黎
香港BNO人衝出嚟柒唔係第一日嘅事

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-28 10:31 AM 發表
近年打工仔以「永久離開香港」為由提走強積金(MPF)的趨勢持續上升,不少港人更打算待BNO移民英國簽證於明年1月生效後,提走MPF到英國生活。本報向五大受託人查詢提走MPF的申請流程,但原來目前只持BNO並未合資格申請,要待明年1月新BNO簽證生效後再審批。不過,有持回鄉證申...

擺到明係大細超㗎啦

請加我做粉絲

新聞來源連結:
h ...
所以毒果所謂新聞笑下便知..

拿個旅遊證件BNO當移民證據..

和拿大富翁道具當銀紙買野被拒向毒果報投訴兼登出一樣ON9...

有乜問題? 未夠秤學入機舖。。。

乜7都好,永久離開中國香港,最好連香港身份證都剪埋!

擺明玩鳩你啦!吹咩~

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-28 10:59 AM 發表
毒果特 L 登咁講

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-28 10:31 發表

擺到明係大細超㗎啦

請加我做粉絲

新聞來源連結:
h ...
我估註銷埋香港身份證就好快得...

人哋都講明bno個政策明年先至生效囉,識唔識字?同回鄉證比?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]