• 瀏覽: 13,051
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
疫情底下
自由流動重要定係命仔重要
梗係命仔啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
本身任何一個省或國家脫離一個國家或聯盟國都係好難, 但因公投就減少很多爭拗和衝突(雖然公投後仍有人不服), 希望中國政治能朝著這較文明的方向邁進.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-28 10:03 AM 發表

一公投就死得,反智社會🤔🤔
公投唔係死得 . 中北歐呢d 地方既人民質素唔錯 .
係香港同呆灣先會死

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-9-28 10:05 AM 發表

有權選擇想接收的「高質素移民」

全世界都想要高質素移民,只有香港仆街冚家鏟犯氓先會用盡方法引入阿差,好快香港阿差多過唐人。
所以英美要高質黃屍曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 molittlemo 於 2020-9-29 07:11 AM 發表

公投唔係死得 . 中北歐呢d 地方既人民質素唔錯 .
係香港同呆灣先會死
小陰蒂玩公投脫O咪屎左籮,什麼北O好汁素,只因佢地人少底厚才能講 風涼話🤔🤔

回覆 引用 TOP

歐盟出現,是錯是對

引用:
原帖由 Aasia 於 28/9/2020 09:23 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
陸續有黎🤔

http://www.wet71.net/live/attachments/2008/09/2_200809140518561LhNL.jpg

回覆 引用 TOP

我哋要專重民意? 你諗清楚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-9-28 09:23 AM 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
歐洲開始復興
北美洲就要攪事
正常既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hopuilun 於 2020-9-29 08:47 AM 發表

歐盟出現,是錯還是對
對美國有害

回覆 引用 TOP

瑞士大把錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2020-9-28 09:43 AM 發表

佢又想一脫成名
小國好心咪充大頭鬼
瑞士係歐洲最富有國家
佢唔想其他歐盟移民搶工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 貴貴大大手袋 於 28/9/2020 02:59 PM 發表

輸打贏要 你都on99 你班五毛怪日日上來「群魔亂舞」

日日講一句說話 機械式回覆政治新聞

曱甴除左9叫,仲識乜
隻隻曱甴上庭做弱智仔求情
勇武?勇你老母

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hopuilun 於 2020-9-29 08:47 AM 發表

歐盟出現,是錯還是對
本本就0K,後來加左太多東歐窮國,就出問題了!

回覆 引用 TOP

瑞士有咁嘅動議,肯定又玩中立國,而中立國一實行,三戰不遠了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]