• 瀏覽: 13,052
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lung_block 於 2020-9-28 10:20 AM 發表

盎格魯撒克遜人想在五眼重建日不落國,歐盟班係係德意志和高圖野蠻人,在盎格魯撒克遜人眼中係低等人種...
最下等猶太人掌握美國,世界變天,英法愛爾蘭移民競受制於猶太賤民

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 anish01 於 2020-9-28 01:27 PM 發表

我朋友住瑞士,佢話瑞士係全世界最民主國家,好多有爭議性決策元首唔會獨自決定而交俾公投決定,機乎年年有公投,公投係瑞士生活的一部份,我朋友評論瑞士人質素高,普偏愛國,唔會用政治理諗去決定而用理志為國好去投票!
我朋友又評論呢D公投未必適合於其他國家特別係政治未成熟地區! ...
當年波蘭公國就鐘意公投,一半給蘇聯侵食,一半給德國侵食,政出多家亡國不遠

回覆 引用 TOP

想保持「黑金天堂」呢個美譽?

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深港 於 2020-9-28 09:57 AM 發表

反映民意
反映民意分裂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-9-28 09:23 AM 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
即係話邊度都有一小撮攪屎棍!

為理想而奮鬥,為成功而享受!
瑞士法朗會唔會跌

燃燒火熱的心  殺盡馬會D金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Parkwood 於 2020-9-28 02:18 PM 發表

有辦俾瑞士睇可以有幾亂啦
早幾日英國個高文浩話brexit之後
貨櫃車如果要過法英隧道
可能要申請permit先可以入kent排隊
全世界國家都俾啲寄生蟲政治家搞死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 男人小笨象 於 2020-9-28 10:26 PM 發表

即係話邊度都有一小撮攪屎棍!
一矢中的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-9-28 10:05 AM 發表

有權選擇想接收的「高質素移民」

全世界都想要高質素移民,只有香港仆街冚家鏟犯氓先會用盡方法引入阿差,好快香港阿差多過唐人。
全世界最低等就係D南亞國家,得仆街香港先會接收

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-9-28 02:00 PM 發表

內地同胞低質素極都係同胞,被人無理歧視嗗聲吞左佢。

再無危機意識,好快基層市民就要仰外族鼻息。人地埋頭努力搵錢,進入精英階層指入可待,就快真正煲底見。 ...
仲有D賓賓,印印影響市容

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-9-28 09:23 AM 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
有人唯恐天下不亂

回覆 引用 TOP

殺雞警𤠣,歐盟一定要搵到英國冇啖好食先至得,否則班靚就有樣學樣

回覆 引用 TOP

公投係執政者不負責行為
因為對某個政策,正反意見幾乎差唔多
執政者兩邊都唔敢得罪
用公投決定,自己唔駛上身
問題係政客了不起做個十年八年
有啲大政策會影響到國家未來可能永不翻身

英國當年搞脫歐公投,就係好唔負責任
前首相Cameron自己係反脫歐
只想到票選最大化,同意大選後辦脫歐公投做政見
當時各項民調都認為支持脫歐唔過半
條友好有信心去賭一鋪

結果呢場政治豪賭賭輸左,自己賠上政治前途
唔止辭首相,仲辭埋國會議員,睇怕永遠退出政壇
個人上上落落本來好閒
一個錯誤決策,害到英國可能萬劫不復

當時睇到平論,歐盟有人鬧佢死蠢
有啲政策其中一個選項,即使當時認為人民選呢個機會低
但係呢個選項會成為國家不能承受之重
就唔應該拎黎公投

身為執政者及執政黨,冇得兩手一攤,呢個係人民決定
最終鋪獲同收拾殘局咪又係你班政客

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2020-9-28 10:15 發表

尾狗係唔會放過歐盟!
x2  繼續分裂歐盟成員國

回覆 引用 TOP

日月報沉淪到做標題黨
瑞士從來做中立國,何來脫歐

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]