• 瀏覽: 13,324
  • 回覆: 74
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Aasia 於 2020-9-28 09:23 AM 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
見到英國脫鈎攪到一鑊泡,瑞士人咪醒目唔跟機囉。。。

熱賣及精選
美國想歐洲四分五列,今次反美派大勝

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-9-28 09:23 AM 發表

【明報專訊】瑞士周日(27日)舉行公投,決定是否中止與歐盟締結的自由流動協議,被視為「瑞士版脫歐公投」。本港時間今晨點票結果顯示,反對票數多達61.7%,預料大比數否決公投議案。發起公投的極右政黨瑞士人民黨(SVP)早前聲稱,此舉有助瑞士有權選擇想接收的「高質素移民」,同時保障本地勞工的就業機會,反對者則擔心影響瑞士瑞士與歐盟的貿易關係,損害國家經濟穩定性。瑞士司法部長形容,中止協議或帶來比英國脫 ...
本土主義

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-9-28 10:05 AM 發表

有權選擇想接收的「高質素移民」

全世界都想要高質素移民,只有香港仆街冚家鏟犯氓先會用盡方法引入阿差,好快香港阿差多過唐人。
奇怪啊!勞力士零售商問代理攞高質素產品時,代理也要求零售商硬食一些賣不去的產品捆綁式推銷,反而國家卻莽想只有得着而唔需要付出?是太天真還是太自私??

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2020-9-28 09:43 AM 發表

佢又想一脫成名
小國好心咪充大頭鬼
至少人哋有公眾投票權去決定自己國家的將來

關你鬼事咩

引用:
原帖由 貴貴大大手袋 於 28/9/2020 12:01 PM 發表

至少人哋有公眾投票權去決定自己國家的將來

關你鬼事咩
尊重言論自由呀死曱甴

英國有辦你睇
脫歐屎硬

歐盟其實好on9

瑞士 想參入美國陣營,成為第七隻眼?!!😲

引用:

"有權選擇想接收的「高質素移民」"
你留起歐盟, 又唔講下你受惠梗既歐盟政策. 想著數攞到盡.

真係好煩呢類公投,其實應該係由領袖去帶領國家
唔通學校又可以攪公投,全體師生投票決定?咁可以廢左個校長啦

我朋友住瑞士,佢話瑞士係全世界最民主國家,好多有爭議性決策元首唔會獨自決定而交俾公投決定,機乎年年有公投,公投係瑞士生活的一部份,我朋友評論瑞士人質素高,普偏愛國,唔會用政治理諗去決定而用理志為國好去投票!
我朋友又評論呢D公投未必適合於其他國家特別係政治未成熟地區!

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-9-28 10:05 AM 發表

全世界都想要高質素移民,只有香港仆街冚家鏟犯氓先會用盡方法引入阿差,好快香港阿差多過唐人。
呢單要問張超雄條家橙

引用:

內地同胞低質素極都係同胞,被人無理歧視嗗聲吞左佢。

再無危機意識,好快基層市民就要仰外族鼻息。人地埋頭努力搵錢,進入精英階層指入可待,就快真正煲底見。

有段時間, 極右派實力係相當強勁, 但自從英美個兩個出現之後, 極右派實力就開始減弱

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]