• 瀏覽: 12,987
  • 回覆: 229
+19
引用:
原帖由 Boris2600 於 2020-9-28 06:04 AM 發表
【明報專訊】由逾60個網媒組成的香港網絡新聞工作者聯盟昨召開記招,反對警方修改《警察通例》下「傳媒代表」定義,斥警方將媒體分階級,令採訪權變得不平等,重申記者採訪合法合理,會堅持採訪。警方昨沒回應會否取消修訂,重申會繼續與傳媒業界溝通,聆聽意見,完善合作。

https://fs.mingpao.com/pns/20200928/s00007/274968799d53c70b172bd5d7b ...
無阻佢哋採訪,不過行得無咁前啫

阿曱阿甴都話係記者

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-9-28 06:41 AM 發表
黑記根本係甲由 , 講咩都無用 .
贊同

我唔聽佢地講,我只睇佢地做

又玩小圈子

難道黑記有資格破壞香港?!!

執法機無資格都講得出, 好撚好笑囉

引用:
原帖由 Boris2600 於 2020-9-28 06:04 AM 發表
【明報專訊】由逾60個網媒組成的香港網絡新聞工作者聯盟昨召開記招,反對警方修改《警察通例》下「傳媒代表」定義,斥警方將媒體分階級,令採訪權變得不平等,重申記者採訪合法合理,會堅持採訪。警方昨沒回應會否取消修訂,重申會繼續與傳媒業界溝通,聆聽意見,完善合作。

https://fs.mingpao.com/pns/20200928/s00007/274968799d53c70b172bd5d7b ...
阿豬阿狗…
都叫記者?!

既然不需規管,香港警察就可以安排各級人員便服做記者,
穿上黃背心,手持手提電話相機,用大比數人士在暴動現場圍住假記者.
黃背心圍住黃背心.

引用:
原帖由 abbalau 於 2020-9-28 06:49 AM 發表

我哋香討一衆都是網媒,個個都可成為記者!
公民監察記者…
全港有750萬位喎!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-28 06:50 AM 發表

政府沒資格 ?

誰有資格 ?

還是香港當記者 . 不用任何資格 ?
資格…
有手機&姓黃!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2020-9-28 06:43 AM 發表
真 相 從來唔會報, 只會為暴徒服務, 有資格叫記者嗎
黑暴代言🤔🤔

不是階級係資格呀黑妓!

同黨
引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-28 07:18 AM 發表

黑暴代言🤔🤔

引用:
原帖由 bb38 於 2020-9-28 06:46 AM 發表
逾60網媒冇資格叫做記者!
佢哋有冇稅單?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]