• 瀏覽: 16,172
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-27 11:20 PM 發表

大陸人已經足以自豪,就正如裝配iPhone咁,直情好似部電話係佢哋研發一樣!
人家打壓你的國家,你國家倒下, 你覺得你會好過咩? 例如你母親現在被人強姦中, 但你拍手叫好,都唔明有咩咁興奮

熱賣及精選
中國唔夠美國黎,唯有捉晒班香港的美國走狗漢奸入監獄以平民憤

引用:
原帖由 peterpeterbbc12 於 2020-9-28 02:41 AM 發表

人家打壓你的國家,你國家倒下, 你覺得你會好過咩? 例如你母親現在被人強姦中, 但你拍手叫好,都唔明有咩咁興奮!
真唔真呀?

引用:
原帖由 peterpeterbbc12 於 2020-9-28 02:41 AM 發表

人家打壓你的國家,你國家倒下, 你覺得你會好過咩? 例如你母親現在被人強姦中, 但你拍手叫好,都唔明有咩咁興奮!
呢 d 扑街係自已殺父姦母
一路叫口號為美國而姦

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-28 02:56 AM 發表

真唔真呀?

可惜中國比西方國家吹左30 幾年倒下, 到而家都未倒下, 你慢慢等

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-9-27 11:45 PM 發表

俾人制裁都係自己攞嚟賤
大陸拉班漢奸入監都係漢奸自己攞嚟賤

,現時追趕不是不可以,但科研的積累是以年,甚至十年去計算,中國的商家能撐這麼久嗎? 這是未來中國科研的方向要由應用科學,更多的向基礎科學,不能偏科偏得太離譜

碳纖維就係反攻成功好例子,2000年前世界碳纖維90%生產自曰本東麗,其餘就係波音同歐洲客空有專門生產線,東麗係限額配售冇得講價,唔夠碳纖維就唔駛造新戰杌,中國最初由德國引入最入門TR300技術,即遭曰本低價傾肖打擊,數十家碳纖維大部份倒閉,只餘少數兩三家細廠做下魚竿生存下來,後來國家介入保人護,現今國產TR1200已追上曰本,成為世界碳纖維第二大生產國,造飛機,航天器再唔使救人.

引用:
原帖由 剛峰 於 2020-9-28 04:03 AM 發表

,現時追趕不是不可以,但科研的積累是以年,甚至十年去計算,中國的商家能撐這麼久嗎? 這是未來中國科研的方向要由應用科學,更多的向基礎科學,不能偏科偏得太離譜

碳纖維就係反攻成功好例子,2000年前世界碳纖維90%生產自曰本東麗,其餘就係波音同歐洲客空有專門生產線,東麗係限額配售冇得講價,唔夠碳纖維就唔駛造新戰杌,中國最初由德國引入最入門TR300技術,即遭曰本低價傾肖打擊,數十家碳纖維大 ...
一大段嘢點吹都冇用,做隻民航飛機引擎出嚟先至講啦! C919 用乜嘢引擎呀?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-27 23:20 發表

大陸人已經足以自豪,就正如裝配iPhone咁,直情好似部電話係佢哋研發一樣!
同你一樣轉貼新聞都甘自豪,我重以為係你既決定。

摺埋佢以後種草囉! 領導話可以食成年

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-27 11:05 PM 發表

繼華為之後,中芯國際(SMIC)也將被美國採取出口管制措施,這意味要向中芯供貨的話,就必須獲得美國許可。有外媒報道,有專家指中芯國際高達一半的設備來自美國供應商,如果美國的合作夥伴不能為中芯國際提供服務和升級製造設備,中芯國際恐難以繼續經營下去。 《紐約時報》報道,中國生產全...

https://hk.appledaily.com/resizer/qFLk5_3w2Dv62mbDlgvPF ...
抵撚死,同美國政府作對的下埸,快快下跪或者放你一條生路

尾畜寄生蟲蠢L過豬有條L技術,所有科技都係偷自日韓台及其他黃種人!中國人真正人類擁有真正嘅科技力量,自力更生到頭來一帶一路將亞洲所有人類國家連成一體時.... 你班尾畜小爬蟲仲唔L仆街冚家鏟?!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-27 11:05 PM 發表

繼華為之後,中芯國際(SMIC)也將被美國採取出口管制措施,這意味要向中芯供貨的話,就必須獲得美國許可。有外媒報道,有專家指中芯國際高達一半的設備來自美國供應商,如果美國的合作夥伴不能為中芯國際提供服務和升級製造設備,中芯國際恐難以繼續經營下去。 《紐約時報》報道,中國生產全...

https://hk.appledaily.com/resizer/qFLk5_3w2Dv62mbDlgvPF ...
同華為一樣,最後只有尾國公司可以同佢做生意.

引用:

廢話!
美國嘅要求所有類似供應商必須經過美國批准先可以對華輸出貨品,一早已係無差別制裁中國相關科技企業。

一玩到呢步 就大家唔駛傾 準備睇華爾街大亂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]