• 瀏覽: 17,103
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
+6
嗰頭禁完 呢頭又批准美國公司出貨 但唔俾其他國家公司出貨 真正目的有目共睹

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-28 00:42 發表

大躍進土法練綱好快再度上台!
原子彈都做到,蕊片小兒科喇!美帝死梗了!

引用:
原帖由 小志強 於 2020-9-28 12:27 AM 發表
又是一班不認是中國人既人,睇爛果中文笑話來打飛機
連佢地而家個老豆都唔肯定,你又咩證明佢地係中國人?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-27 11:20 PM 發表

大陸人已經足以自豪,就正如裝配iPhone咁,直情好似部電話係佢哋研發一樣!
富士康員工活像奴隸, 有什麼值得自豪??

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-27 11:45 PM 發表
農業社會根本唔需要晶片
好囉, 退耕還農, 老百姓以後可以豐衣足食;有人權啦~

漢奸賣國賊們、擘大你哋對狗眼,睇吓邊個笑到最後

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2020-9-27 11:51 PM 發表

一時三刻邊個都死唔去,美國目前禁止嘅野係肯定完全可以自結自足,只係時間同錢嘅問題。
華為明年頭就冇晶片用,自製幾十nm晶片iphone5都唔用,仲要良率低10塊都冇一塊用到,死得

80年代禁到而家,越禁越勁
真係唔怕你禁

引用:
原帖由 刺客禁言 於 27/9/2020 11:45 PM 發表
農業社會根本唔需要晶片
老美成日逼人買大豆

成班曱甴食咗興奮劑咁 有本事就斷交啦 乜都話要禁 歡迎同美國斷交 咪睇下邊個死先囉 專利只要畀錢就可以 問題係自己可唔可以做得到 就正如華為有五支嘅專利 如果美國比專利費華為 美國都可以自己做㗎 邊有得制裁㗎 美國是不過係打茅招 有美國公司嘅技術 就唔可以賣畀中國 但係如果中國自己做得到 畀專利費就可以

引用:
原帖由 walkera2006 於 27/9/2020 11:45 PM 發表
俾人制裁都係自己攞嚟賤
正如曱甴俾人拘捕都係自己攞嚟賤

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-9-27 11:45 PM 發表
俾人制裁都係自己攞嚟賤
全部嘢都係美國嘅咁中國攞咗啲咩嚟呢?

引用:
原帖由 有危就有機 於 2020-9-28 12:40 AM 發表

雖然除蘋果外,依家中國手機基本都係靠成本低去賺取市場,當然我也承認這是本事,可惜芯片係台積電,美國高通,台灣聯發科,鏡頭係Sony,操作系統係google 的,甚至ram也是韓國或台灣的,螢幕也是三星的,只要美國制裁,台日韓如果唔出貨,中國手機商點算? 中國科技最大問題係無基礎科研,所謂製造好多時只是組裝,現時追趕不是不可以,但科研的積累是以年,甚至十年去計算,中國的商家能撐這麼久嗎? 這是 ...
Apps應用就勁
實體野有撚排哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 honey1225 於 2020-9-27 11:44 PM 發表

有人就得?唔使技術?handmade?
甘你都知

妖~中芯系開曼群島註冊~開曼群島系英女皇既~

侵侵你玩9英女皇~奸人L樹~你美英自己打自己啦!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]