• 瀏覽: 620
  • 回覆: 9
警方毒品調查科探員早前根據線報,指有人透過不同海外網站購買槍械配件,以國際郵遞方式運抵香港後再自行組裝槍枝,以增加被偵查的難度。警方遂針對案件展開深入調查,並於前日(9日)早上,在元朗洪水橋一村屋內檢獲1把曲尺手槍、390發子彈、4個彈匣、1支伸縮棍及1批懷疑槍械組件。警方事後拘捕一名男售貨員,控以一項無牌管有槍械或彈藥罪,今(11日)被解往屯門法院提訊,暫時毋須答辯,案件押後至8月6日再訊,期間待警方繼續調查,被告須還押看管。被告陳立明(38歳),被控於2020年6月9日,在元朗洪水橋石埗村富祐居一單位內,無牌管有槍械及彈藥,即一枝設計作可發射9x19mm口徑子彈的手槍,及390發9x19mm口徑的子彈。控方申請押後,以待繼續調查,包括調查被告獲得槍支的途徑...
[local]1[/local]
被告陳立明(左)被控無牌管有槍械及彈藥。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200611/mobile/bkn-20200611151156853-0611_00822_001.html

呢隻曱甴傻仔玩邊科.....
入咁多子彈想去冧警察...
哩鑊真係出師未捷......

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-27 09:00 PM 發表
警方毒品調查科探員早前根據線報,指有人透過不同海外網站購買槍械配件,以國際郵遞方式運抵香港後再自行組裝槍枝,以增加被偵查的難度。警方遂針對案件展開深入調查,並於前日(9日)早上,在元朗洪水橋一村屋內檢獲1把曲尺手槍、390發子彈、4個彈匣、1支伸縮棍及1批懷疑槍械組件。警方事後拘捕一名男售貨員,控以一項無牌管有槍械或彈藥罪,今(11日)被解往屯門法院提訊,暫時毋須答辯,案件押後至8月6日再訊,期間 ...
又畀一哥玩殘啦
曱甴你要崩潰
其實警察都養咗好多25仔㗎

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-27 10:42 PM 發表

又畀一哥玩殘啦
曱甴你要崩潰
其實啲25仔點解篤灰  
因為你班杏家橙曱甴玩港獨攬炒

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-27 10:42 PM 發表

又畀一哥玩殘啦
曱甴你要崩潰
無鬼邊死得人呀...
豬西曱甴係用嚟墊屍底。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-28 12:27 PM 發表

無鬼邊死得人呀...
豬西曱甴係用嚟墊屍底。
會死人嘅嘢 就會越多人篤灰
曱甴年呢個到你都唔明

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-28 01:06 PM 發表

會死人嘅嘢 就會越多人篤灰
曱甴年呢個到你都唔明
曱甴手足話這類獎金特別高,
唔篤就真係笨鳩柒。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-28 02:48 PM 發表

曱甴手足話這類獎金特別高,
唔篤就真係笨鳩柒。
香港嘅二五仔咁多 曱甴你一定衰嘅

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-28 05:36 PM 發表

香港嘅二五仔咁多 曱甴你一定衰嘅
傻仔曱甴叻唔切又口疏,
呢啲最好篤....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-28 09:04 PM 發表

傻仔曱甴叻唔切又口疏,
呢啲最好篤....
香港和平 全賴 管製槍械嚴格 面 爆長都唔準燒

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-29 07:11 AM 發表

香港和平 全賴 管製槍械嚴格 面 爆長都唔準燒
管制得嚴格確實有必要......
令社會及市民安全性高很多,
話時話真係好耐冇燒炮仗了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]