• 瀏覽: 3,221
  • 回覆: 53
+4
叫蒙古收哂蒙古族人囉

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-9-28 12:16 AM 發表
同意樓主。蒙古國書面語都不是用蒙古文,是用俄國斯拉夫拼音字
正式來說是西里爾字母

話人地賤,你班G 那一撚樣

喺中國,唔學習漢語,就不能同國內人及企業溝通,阻礙自升能力。成個民族就只會一直淪陷,永遠做低端公民。

西人喜歡侵略,見到有抗議以為執到好野,佢地根本唔知係中國的小數民族政策幾多著數,係反過來漢族眼紅🤔🤔

原來依家中國統一統治咗蒙古。

甘咪俾中國蒙古人自由定居到蒙古國

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2020-9-28 12:16 AM 發表
同意樓主。蒙古國書面語都不是用蒙古文,是用俄國斯拉夫拼音字

中國是不是該寫信給美國 抗議英語教學 要求中文教學?

不如抗議埋,點解在美國要學英文,而唔係印第安語言丶文字

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-9-27 19:01 發表
蒙古前總統額勒貝格道爾吉(Elbegdorj Tsakhia)近日致信中國領導人,抗議當局在內蒙古推行漢語教學。額勒貝格

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200926/photo/bkn-20200926210114373-0926_00952_001_01b.jpg?20200926210654

蒙古國係地球上少有的賤種國家。
蒙古國建國者不是黃金 ...
明顯曲解, 依家無話取消唔教蒙語, 只係將重點放在漢語教學上。

內蒙古都要發展經濟。打好漢語有咩問題?

引用:
原帖由 冬寒富有隊長 於 2020-9-28 07:31 AM 發表

現代蒙古文是獨立後才有,用西里爾字母

蒙古語西里爾字母. (2020, September 19). Retrieved from 維基百科, 自由的百科全書: https://zh.wikipedia.org/w/index ... &oldid=61798257

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-9-28 07:25 AM 發表
甘咪俾中國蒙古人自由定居到蒙古國
鬼有人想去咩!去學俄文?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]