• 瀏覽: 2,579
  • 回覆: 34
+3
引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-27 04:28 PM 發表
解放軍不斷派戰機擾台,令到台海局勢緊張,台軍不斷派戰機升空驅趕入侵共軍戰機。在這個時候,在野的國民黨竟聲言要提出公決案,要求總統英文全力避戰,及要求當局盡快促成台美復交與美軍協防台海安全。 台灣聯合新聞網報道指出,國民黨的公決案上周四(24日)已經過智庫初步討論,最快下星期提...
國民黨歸邊台獨又唔滿意?我支持國民黨主張。要獨就要獨得徹底,不要拖泥帶水。

嘩估唔到國民黨竟然會有咁嘅要求
竟然要求台灣同美國復交
原來國民黨先係分裂大陸嘅最大黨
...

葉公好龍!

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-27 04:28 PM 發表
解放軍不斷派戰機擾台,令到台海局勢緊張,台軍不斷派戰機升空驅趕入侵共軍戰機。在這個時候,在野的國民黨竟聲言要提出公決案,要求總統英文全力避戰,及要求當局盡快促成台美復交與美軍協防台海安全。 台灣聯合新聞網報道指出,國民黨的公決案上周四(24日)已經過智庫初步討論,最快下星期提...

竟然要求台灣同美國復交
...
國民黨因為係在野黨,講乜都唔需要負責,有功可領,有禍當權者孭,就似香港犯民。國民黨卒之識玩做在野黨。

引用:
呢次玩死民進黨。睇下美國同蔡總統夠唔夠膽跟。

竟然要求台灣同美國復交
...

咁咪即係迫中國收復台灣
菜菜子做又死唔做又死
做就變回歸功臣
唔做就背棄選民
高招高招

台灣佬又想笑死幾多人? 依家美國佬幫唔幫你建交, 係由你台灣說了算既咩? 侵侵同中國嗌左咁耐, 提都未提過美台復交, 人地當你係棋子咋.

引用:
原帖由 sing189819 於 2020-9-27 07:29 PM 發表
咁咪即係迫中國收復台灣
菜菜子做又死唔做又死
做就變回歸功臣
唔做就背棄選民
高招高招
國民黨呢招高招,民進黨用慢火煮蛙式台獨;國民黨與其被呢招玩死,倒不如逼民進黨攤牌,唔比佢咁樣玩嘢落去。

想搞韓戰越戰翻版
自取滅亡

出得起幾錢先。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-9-27 06:27 PM 發表

國民黨因為係在野黨,講乜都唔需要負責,有功可領,有禍當權者孭,就似香港犯民。國民黨卒之識玩做在野黨。
無用 而家傳媒已經掌控係民進黨手裡面
1450 幫佢地洗太平地 大內宣 帶風向 同埋攻擊對手
上次總統大選 已經宣佈左國民黨死刑
因為無論民進黨做得幾差 做到幾天怒人怨
一打反中牌 一樣可以大勝
最近台灣有調查話乜野對中國有正面觀感既人 係少左
仲話要中共唔好再用呢D威逼手段 要用帶善意懷柔政策安撫台灣民眾
我就咁睇 係咪食美豬食到傻左

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-9-27 08:30 PM 發表

無用 而家傳媒已經掌控係民進黨手裡面
1450 幫佢地洗太平地 大內宣 帶風向 同埋攻擊對手
上次總統大選 已經宣佈左國民黨死刑
因為無論民進黨做得幾差 做到幾天怒人怨
一打反中牌 一樣可以大勝
最近台灣有調查話乜野對中國有正面觀感既人 係少左
仲話要中共唔好再用呢D威逼手段 要用帶善意懷柔政策安撫台灣民眾
我就咁睇 係咪食美豬食到傻左 ...
所以國民黨今次用更強硬反中牌,佢地係在野,講乜、做乜都唔會有責任;相反,民進黨係執政,講嘢要負責。今次國民黨玩到咁大,跟,美國佬唔跟,民進黨即時做傻仔;唔跟,點同台獨友交代。

台灣騙子島藍營摑民黨似是想迫首領獨裁英上斷頭台啊... 獨裁英隨時讓島軍變炮灰活靶一齊上黃泉路啊...

國民黨其實知唔知咩叫螳臂擋車?

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-9-27 08:38 PM 發表

所以國民黨今次用更強硬反中牌,佢地係在野,講乜、做乜都唔會有責任;相反,民進黨係執政,講嘢要負責。今次國民黨玩到咁大,跟,美國佬唔跟,民進黨即時做傻仔;唔跟,點同台獨友交代。 ...
民進黨而家已經縮左
美國都知道中國唔係講緊笑 佢地自己都低調處理緊

以往點解國民黨會咁蝕章
係因為民進黨講野唔洗諗後果 反正國民黨做慣民進黨既煞車皮
講完呃左內部人民之後 再鬧國民黨親共 然後就當無左件事
民進黨一件事 可以賺兩次分
而國民黨一件事 就可以失兩次分

所以今次國民黨想夾民進黨上路 算係開左竅
不過而家菜菜子都已經無有怕
美豬?行政命令 佢話批就批 駛鬼要經你地審議批準
當年反美豬係佢地 今次準美豬又係佢地
時空背景不同 就可以完全唔同立場