• 瀏覽: 17,168
  • 回覆: 27
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-27 09:38 PM 發表

又錯了,我是在叫你傻毛。哈哈。
咁你搞錯了,我唔係傻毛。
算啦,費事同你玩小學雞。

好心你有料就試下回覆哩段新聞,唔好次次一唔識回就玩小學雞,搞到係人都知你冇料。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-27 11:29 PM 發表

我叫你傻毛,就係叫你傻毛。無咩所謂對錯。
即係我叫你傻仔一樣,唔通你會話:丫,你啱呀,我係傻仔呀~咁呀?傻仔。

我第一個po咪覆左呢條新聞囉,傻毛。 ...
所以咪話你冇用囉。回完一次,就唔到其他方法回,結果搞到要玩小學雞。

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-9-28 02:05 AM 發表

美國王牌係日本,日本二戰戰敗因為物資被切斷,今日後台係美國,要乜有乜,當年美國落核彈因為山長水遠冇得打,先放核戰
你.....狗都聰明過你
你唔止冇邏輯,仲冇乜常識。

你講嗰堆嘢,根本冇解釋點解美國用核彈殺死咁多日本人,日本人唔應該嬲美國。 其次,當時唔係山長水遠問題而用核彈。美國當時已經係咁用飛機轟炸日本,日本只係等死。有人話用核彈令日本加快投降,亦有人話美國用核彈純粹是想拎日本嚟做實戰測試,試下核彈在實戰中真正威力。

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-9-28 11:46 AM 發表

你睇電影太多
似乎係調翻轉多啲,我估你的世界觀都係睇電影睇翻嚟,所以同現實脫節。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-28 10:22 PM 發表

人地容忍你嘅不公平政策,不等於永遠都須容忍。
而最重要嘅係強國侵犯他國國家安全,撩人者賤。
天真。當年美國入侵伊拉克,你系唔系仲覺得因為伊拉克真系有大殺傷力武器?

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-29 01:21 AM 發表

唔係講緊立法,係間諜滲透,已經俾人將成個間諜網連根拔起。
間諜網又關華為tiktok咩事,搞到要俾美國政府打壓?如果你真心覺得部部華為手機都裝曬間諜程式,咁我惗要醫生先幫到你。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-29 09:18 AM 發表

你真唔知定扮傻?

FBI正調查近五千宗反間諜案 近半與中國有關
https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/wo/1814155/
唔作大條數,你哋班狗仔又邊有咁多嘢拎嚟打飛機?

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-29 09:37 AM 發表

人地唔歡迎強國公司,踢佢出國,而且緊張關頭強國公司都有可能歸邊強國,人地防範於未然罷了。強國本身就將人地國家公司排除在外或規限無控制權在國內經營,人地做相同嘅野你有乜資格反對。

而家領導話要內循環,全部返去做內循環符合國策,你傻毛仲唔快啲同一陣線。 ...
你總算承認美國係為自己私利而打壓, 而唔係真係因為中國做錯咩衰野. 你明就好啦.

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-29 09:40 AM 發表

當年係老尾一個話有武器,今日世界都話強國有威脅,加上其他證據,咁就說服力大好多了。

FBI正調查近五千宗反間諜案 近半與中國有關
https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/wo/1814155/ ...
今日都一樣係得美國話中國係威脅喎. 你唔好將自己的幻想當係真先得架.

引用:
原帖由 活潑朱古力 於 2020-9-29 12:11 PM 發表

個標題都講安倍4年前說服抗華,4年前全球對中國嘅眼光相對今日已經兩回事.
當時安倍八年任頭四年非常反華,後四年選擇靠邊站,而且奧巴馬所提抗華方案,不嬲係有存在,之後特朗普當政出現變數
都話咗你睇電影多再加幻想得出強迫症嘅後果 ...
呵呵, 你有D開始語無論次. 冷靜D吧, 你諗下自己想講乜先.

引用:
原帖由 門前送行 於 2020-9-29 06:13 PM 發表

變左懲罰自巳
呢句真。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-29 08:46 PM 發表

淨係五眼聯盟都五個啦,識數手指未呀,傻毛。
咪又係美國同佢嗰4條馬仔。仲要4條馬仔入邊唔係全部都撐美國來同中國作對,何來5個國家?你果然連手指都唔識數。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2020-9-30 08:08 AM 發表

唔咩唔係,唔同你逐個講,有多一個都已經唔係得老尾話強國係威脅啦,傻毛講野總係亂七八糟。
唔夠人講又開始玩小學雞抓字虱?咁你自己上面話'全世界'都話中國係威脅嗰度點計?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]