• 瀏覽: 20,735
  • 回覆: 331
+17
疫情重挫本港經濟,多個行業凍結或削減人手,今年六至八月廿至廿九歲失業青年大軍超過七萬三千人,按年急增八成一,每八名青年有

有祖國背後支持什麼也不怕!有林鄭英明領導全是幻覺!失業?怕咩呢~

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200927/bkn-20200927001328654-0927_00822_001.html

搵乜工啫? 佢地成日話大三罷㗎, 失業咪好囉, 求仁得仁。

奸邪妖獸不是聲言過「中國在國際社會眼中,即是『垃圾』的代名詞」麼?為何如今奸邪妖獸又改口,稱「背靠祖國,無有怕」呢?

10月1日又吹雞暴動,你覺得時下嘅年輕人需要返工咩?

大學生,求仁得仁,攬炒大成功。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-9-27 06:59 AM 發表
大學生,求仁得仁,攬炒大成功。
年青人應該要學習成熟啲~
唔好太高傲~

攬炒成功,黃屎開心死了,真是天助我也。

革命尚未成功,仍需努力!

附件

69410048_1663927453741576_4767606602721132544_n.jpg(116.15 KB)

引用:
原帖由 dino0629 於 2020-9-27 05:50 AM 發表
疫情重挫本港經濟,多個行業凍結或削減人手,今年六至八月廿至廿九歲失業青年大軍超過七萬三千人,按年急增八成一,每八名青年有

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200927/photo/bkn-20200927001328654-0927_00822_001_01b.jpg?20200927041010

有祖國背後支持什麼也不怕!有林鄭英明領導全是幻覺! ...
年青人不是要攬炒嗎, 仲乜要搵工喎

即仲有7個有野做

攬炒尚未成功,同志還需努力

攬炒目標不是全部仆街無野做嗎?

不要賴疫症,如果不是持續一年的暴亂,不是犯民港獨不斷抽香港人和政府的後腿,我們早已走進復甦之路了!

上一代父母仲係新移民,班青年陸仔陸妹,已高叫港獨,因為佢地只懂怨父母無錢,但自己又不肯捱,無業係正常。。。睇下天水圍就知,公屋係新移民集中地,但示威的人超多。。。

又話政府請幾百個EO

引用:
原帖由 威廉PO 於 2020-9-27 07:17 AM 發表
上一代父母仲係新移民,班青年陸仔陸妹,已高叫港獨,因為佢地只懂怨父母無錢,但自己又不肯捱,無業係正常。。。睇下天水圍就知,公屋係新移民集中地,但示威的人超多。。。 ...
如果佢地父母冇洛香港,可能响上面有幾層樓啦

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-9-27 05:52 AM 發表
搵乜工啫? 佢地成日話大三罷㗎, 失業咪好囉, 求仁得仁。
分別係罷工仲有糧出,失業就冇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]