• 瀏覽: 21,681
  • 回覆: 405
+6
引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-9-27 01:53 AM 發表

依家講咩都無用
怪就怪手足偷渡前無通知海事處,要求24小時追蹤隻船既位置吧!
下次醒目d囉唯有~
點解唔叫?  水警保護出公海呢?
恐怖分子,大晒嗎?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 27-9-2020 01:24 AM 發表
警方高調公佈12名涉偷渡港人被捕當日的快艇航行詳情,曾於案發地點實地考察的立法會議員朱凱廸表示,警方難以單靠雷達追蹤及識別,質疑描述可能有誤。他認為兩地警方希望將事件進一步推向「非法越境」,合理化長期拘留,現階段須依靠海上目擊事件的船隻或雷達紀錄,才能水落石出。

https://hk.appledaily.com/resize ... akc4ddVCRgKiEE=/195 ...
大家學識咩叫搬龍門任佢擺
講咩都係唔岩佢心意
咁不如放棄同佢解釋咁多啦
日日咁多幻想同質疑

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-27 01:24 AM 發表
警方高調公佈12名涉偷渡港人被捕當日的快艇航行詳情,曾於案發地點實地考察的立法會議員朱凱廸表示,警方難以單靠雷達追蹤及識別,質疑描述可能有誤。他認為兩地警方希望將事件進一步推向「非法越境」,合理化長期拘留,現階段須依靠海上目擊事件的船隻或雷達紀錄,才能水落石出。

https://hk.appledaily.com/resizer/s_MDh1GyuGfa_akc4ddVCRgKiEE=/195 ...
咁發生乜野事? 咪就係偷渡失敗囉

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-27 01:24 AM 發表

https://hk.appledaily.com/resizer/s_MDh1GyuGfa_akc4ddVCRgKiEE=/195 ...
早D 用潛艇 咪無事囉!
1係比多D錢,唔夠錢,咪只可以 請咗個 唔識路,亂揸船嘅七頭皮,宜家衰咗,又瀬9人!

香港究竟有幾能多on 9 嘅已完。咁能樣嘅嘢都真係講得出。當初係邊班能樣推班傻仔出嚟犯法。跟住又邊七個幫佢地搭路偷渡呀。好大機會就係你群犯民杏加橙七碌已完呀。用納稅人 d 錢養你班廢能。日日講能埋 d 廢噏同on 9 嘢。真係受夠啦。全部犯民幾時杏加橙呀。

有家屬又話當時去南丫島釣魚?
依家冇藉口作了

二字"質疑"可無限創作

朱西又玩轉移焦點,
又玩被告變原告。
然後將十二門徒變烈士icon, 成為另一個爆眼女。

又想顛倒黑白 

牌面輸晒,點兜都冇用

點解你哋唔去質疑係自己友篤灰?
睇清事實
而家泛民係咪大條理由留低議會內繼續為12瞞逃跟大陸斡旋啊!

朱生, 台灣嗰5個, 你幾時先肯關心一下, 嗰幾個都係手足嚟㗎!

朱西咁緊張。
可能是逃亡策劃者之一。
去年朱西在九月初去過台灣。

咁揮屍北上,一決痴紅囉,唔好坐喺鄉講齋鳩up!

豬西廸搞咁多嘢究竟想表達咩嘢啫?班暴徒著草,自己蠢咗一出咗香港水域就俾公安拉,係因為海警放走佢地等佢地自投羅網?咁,最好辦法就係叫班暴徒唔好著草,咁咪唔會中招囉! 吊,我明喇,豬西廸係想叫蛇頭回水,因為不成功不收費吖嘛?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]