• 瀏覽: 21,647
  • 回覆: 405
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-27 01:24 AM 發表

警方高調公佈12名涉偷渡港人被捕當日的快艇航行詳情,曾於案發地點實地考察的立法會議員朱凱廸表示,警方難以單靠雷達追蹤及識別,質疑描述可能有誤。他認為兩地警方希望將事件進一步推向「非法越境」,合理化長期拘留,現階段須依靠海上目擊事件的船隻或雷達紀錄,才能水落石出。

https://hk.appledaily.com/resizer/s_MDh1GyuGfa_akc4ddVCRgKiEE=/195 ...
依家已經正式立案拘留

熱賣及精選
朱凱迪唔需要講得咁含蓄,知情不報=有份策劃

爛果

引用:
原帖由 Pom_Pom_Bo_Bo 於 2020-9-27 02:17 AM 發表

香港究竟有幾能多on 9 嘅已完。咁能樣嘅嘢都真係講得出。當初係邊班能樣推班傻仔出嚟犯法。跟住又邊七個幫佢地搭路偷渡呀。好大機會就係你群犯民杏加橙七碌已完呀。用納稅人 d 錢養你班廢能。日日講能埋 d 廢噏同on 9 嘢。真係受夠啦。全部犯民幾時杏加橙呀。 ...
屌得好 , 呢伙福街真係好能煩氣, 日日判官上身,真係好能乞人憎, 呢伙含家剷做盡傷害香港既事, 天理難容,實有不好既結果現眼報

其實佢應該係想害個12條友,日日咁高調叫放人,大陸只會困佢地耐d,大陸係受軟唔受硬

其實朱凱迪現在這樣高調罵,只會更加把這12人推去死,食人血叉燒包,現在中方有晒料話他們是偷渡客,你越罵我做得要更加正規,這12條要座得更耐,朱生要犧牲這12條,而拿政治着數,唉,看了就不是未兒。

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2020-9-27 02:19 AM 發表

有家屬又話當時去南丫島釣魚?
依家冇藉口作了
架艇自動向左呆灣方向走, 唔關我事架,我想去釣魚架佢老尾用藉口都用過好啦, 痴撚線

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-27 01:24 AM 發表

警方高調公佈12名涉偷渡港人被捕當日的快艇航行詳情,曾於案發地點實地考察的立法會議員朱凱廸表示,警方難以單靠雷達追蹤及識別,質疑描述可能有誤。他認為兩地警方希望將事件進一步推向「非法越境」,合理化長期拘留,現階段須依靠海上目擊事件的船隻或雷達紀錄,才能水落石出。

https://hk.appledaily.com/resizer/s_MDh1GyuGfa_akc4ddVCRgKiEE=/195 ...
🐷西迪講嘢連common sense都冇,12個逃犯坐一條船唔係著草係乜?警方公報唔得,唔公報都唔得,走得甩就老馮,走唔甩就要攞人,聲大夾惡真係大L晒啊?

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2020-9-27 02:01 AM 發表

朱生, 香港咁恐怖, 你仲唔走,
條友據聞一直有d癡綫,宜家上晒腦以為自己一定啱,聲大夾惡就得,因為自己有民意支持

點都好啦比邊度捉都好啦,而家喺有罪犯被捕,除左親人一定會好擔心外,其他與涉案人冇關係的話,正常應該係不會反對緝拿罪犯吧!

我質疑朱西早知12條撚樣要偷渡台灣,甚至懷疑朱西逃狗就是組織者和策劃人,港警要嚴查。

個12手足起碼都知係邊 台灣個幾件就真係人間蒸發 分分鐘可能已經比人做瓜左 唔係無理由唔公佈lo 又唔係咩大件事

毒果+豬西又老作!一字排係邊個講隻船係嗰度出發?長州條傻佬?
你安排12人坐大飛試行?你老點呀?你識D蛇頭肯咁玩?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-9-27 02:09 AM 發表

抵死
唔著草咪冇事
講咁多廢話有L用?
阿爺懶得理你班垃圾
越嘈就慢慢拖
一兩年都仲未查完,未開得庭住,吹咩
一兩年都唔開庭??
咁犯民咪開心死
食12傻仔條水可以食到出年選立法會
犯民WIN

引用:
原帖由 bambi1 於 2020-9-27 02:36 AM 發表

豬西廸搞咁多嘢究竟想表達咩嘢啫?班暴徒著草,自己蠢咗一出咗香港水域就俾公安拉,係因為海警放走佢地等佢地自投羅網?咁,最好辦法就係叫班暴徒唔好著草,咁咪唔會中招囉! 吊,我明喇,豬西廸係想叫蛇頭回水,因為不成功不收費吖嘛? ...
係呀,故意搞大件事讓天下人都知道呢12個人真係走唔到,讓公眾輿論壓力迫蛇頭回水,真係叻呀。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]