• 瀏覽: 24,558
  • 回覆: 395
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-9-26 11:41 PM 發表
社交平台專頁「香江同心會」今晚(26日)約9時上載片段,指一班自稱「普通的香港市民」在晚上7時,於香港大學校園內遊走,並沿路撕下連儂牆上的反修例宣傳品,他們自稱「冇大台、冇機構、冇錢收」,只是「清潔」香港大學,不希望子女在「不乾淨」的大學內讀書。
「香江同心會」亦同時在社交平台發文,稱組織不屬於任何政治團隊,只是由一群對黑暴勢力肆意破壞香港社會的行為忍無可忍的.....

https://h ...
支持正常正義市民站出來清潔流朧牆。點解個校長乜嘢都唔做,容許呢啲文宣貼咁耐,港大校委會和校董要跟進啦😡😡😡

有市民進入港大學店玩大清潔行動, 好事啊... 港大學店太多烏蠅曱甴渣滓垃圾存在了, 係時候進行大掃除啊...

曱甴 + 流膿牆 = 垃圾

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-9-27 12:01 AM 發表

港大比呢D野貼咁耐,校長係咪反對國安法?
出生於南京的美籍華人張翔校長出來說明一下自己的立場

如果下下要自己做,其實無乜用,正路應該要比壓力校長處理

撕完未好快比人貼番~呵

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-9-27 12:29 AM 發表
藍絲以為有恃無恐,無法無天
有恃無恐係真,因爲有國安法。無法無天就睇唔到,港大校方不作爲,正義市民幫手清潔環境何罪之有?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-9-26 11:45 PM 發表

希望佢地冇比黑暴圍啦,港大學牲冇人性架
多數比㴆火酒消死..... RIP!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-27 12:38 AM 發表

咪一樣喺度破壞

即係你覺得非禮就好小事,老強就好大件事
1. 難道不是非禮小事,老強大事?有無常識?
2. 阻止違法行爲可以叫做破壞?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-9-26 11:41 PM 發表
社交平台專頁「香江同心會」今晚(26日)約9時上載片段,指一班自稱「普通的香港市民」在晚上7時,於香港大學校園內遊走,並沿路撕下連儂牆上的反修例宣傳品,他們自稱「冇大台、冇機構、冇錢收」,只是「清潔」香港大學,不希望子女在「不乾淨」的大學內讀書。
「香江同心會」亦同時在社交平台發文,稱組織不屬於任何政治團隊,只是由一群對黑暴勢力肆意破壞香港社會的行為忍無可忍的.....

https://h ...
Nice Job

哂氣,見大學比班垃圾攪臭哂,大公司話明近幾年都唔請,讀左等於自殺,有乜唔掃把佢地

引用:
原帖由 Boomber123 於 2020-9-27 12:50 AM 發表
唔該派人清理葵涌廣場內,扶手電梯旁的「流濃牆」,仲有好多黑暴文宣貼係度,睇見就火都嚟。
報食環署,如果涉及國安法可直接報警

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-9-27 12:58 AM 發表

出生於南京的美籍華人張翔校長出來說明一下自己的立場
入美籍時就已經宣誓效忠美國啦,什麽立場你自己估

引用:
原帖由 Daydaygood88 於 2020-9-27 12:17 AM 發表

班連登癈柴唔識出街,淨係識叫人起底打飛機,連登已經冇乜人睇啦
起底啲傻西己經被起訴,工都冇

做得好,驅散烏煙瘴氣,還清淨學術環境

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]