• 瀏覽: 3,272
  • 回覆: 45
又呃

【潛逃台灣】
警方正循組織及策劃跨境犯罪方向調查
12港人案件!

回覆 引用 TOP

咁熟行,唔知揸船嗰個係咪美軍艦長

回覆 引用 TOP

咁即係話,中港警方會交換情報,公安會將12人的爆料交給香港警方查案,一哥今次真係笑到瞓著都識得彈返醒

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-26 09:32 PM 發表

快必.......
所以 803 一定要保守秘密, 或者邊個做毛間道一定俾黃屍出江湖追殺令, 如果係佢就寧願俾差佬囚禁=住安全屋穩陣D.

呢D料/橋段啱哂古仔,家凍,單爺... 開戲 lu, 實破賣座紀錄. 打抵 "你犬維城".

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙漠緊慎的P圖 於 2020-9-26 11:09 PM 發表

睇嚟用唔到幾耐所有嘅曱甴都要走佬,所以嘅害蟲都要畀消滅咗
有人瀨緊尿. 更正 "有鬼" 瀨緊尿 至啱.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.

回覆 引用 TOP

犯民愈施壓,中共只會愈嚴懲,最後那12人供出金主和一切幕後人求減刑,犯民有點太笨吧,哈哈

回覆 引用 TOP

【潛逃台灣】
警方正循組織及策劃
跨境犯罪方向調查12港人案件 !

回覆 引用 TOP

【12隻黃畜潛逃台灣】
警方正循組織及策劃跨境
犯罪方向調查12港人案件 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-26 09:03 PM 發表

就12名香港疑犯涉嫌非法偷渡入境內地的案件,警方昨日接獲廣東省公安廳回覆,指廣東海警局於8月23日上午9時許,在其管轄海域內查獲一艘涉嫌非法...

調查發現該十二人於八月二十三日早上約七時許在香港新界西貢布袋澳碼頭登上一艘由偷渡集團安排的快艇,並由其中一名疑犯負責開船,計劃經內地海域逃到台灣,以逃避在港涉案的刑責。他們登船前在港已向相關偷渡集團人員繳付一定資金,以作安排出逃費用。

根據 ...
今次蛇頭都俾班政棍擺上枱.
唔出聲蛇頭可能避過一劫, 而家搞大件事, 即係要警察查到底, 搵埋蛇頭出黎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 juniorcow 於 2020-9-27 12:47 PM 發表

咁即係話,中港警方會交換情報,公安會將12人的爆料交給香港警方查案,一哥今次真係笑到瞓著都識得彈返醒
大陸公安唔使同你客氣, 一定套唔少料出黎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fallresoar 於 2020-9-26 09:15 PM 發表

幕後金主大大鑊,大把人排隊想轉做汙點証人。
YES,
這就是調查的重點,
12人涉及不同案件,一定是背後有人將他們集中安排,否則何以坐埋同一條船,國安部的成立,專責便是揪這些策劃人出來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-9-26 09:05 PM 發表

「在西貢布袋澳碼頭,登上一艘由偷渡集團安排的快艇,其中一名疑犯負責開船,計劃經內地海域逃到台灣」

12人裏面最少有1個已經篤灰喇!
我估有十一人篤駕船嗰個,唔篤好大罪,要在大6坐七年。而駕船嗰個為咗減刑,篤出幕後。

回覆 引用 TOP

豬滴有無份?!

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-9-26 09:31 PM 發表

所以他們喺邊度,結果可能都係—樣!他們犯了國安法,+棄保潛逃,+通緝犯!+其他所犯的罪!
大叫反鄉黑揾鄉黑偷渡

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]