• 瀏覽: 920
  • 回覆: 25
美國財政部早前公布,制裁 11 名中港官員,包括行政長官林鄭月娥、律政司司長鄭若驊、保安局局長...

力度太輕啦!有人嗤之以鼻。

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/pol ... 裁港官直接間接交易-與港府交易不受限/

熱賣及精選
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-26 07:53 PM 發表

美國財政部早前公布,制裁 11 名中港官員,包括行政長官林鄭月娥、律政司司長鄭若驊、保安局局長...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/template-26_9LnHJ_1200x0_IGfNw_1200x630cropcenter.png

力度太輕啦!有人嗤之以鼻。

新聞來源連結:

https://www.thestand ...
係咪連超市, 都唔可以同呢11個罪人, 做生意?!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
將建設多年的註港CIA一鑊撓起 實制裁你喇...

我愛渣打金龍

回覆 引用 TOP

巴茲閉,直接美商退出香港吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-26 07:57 PM 發表

係超市入面啲“美國人”唔可以同呢11個罪人做生意,超市入面其他國籍人就可以,開心嗎?

香港冇人在乎.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-9-26 08:09 PM 發表

係超市入面啲“美國人”唔可以同呢11個罪人做生意,超市入面其他國籍人就可以,開心嗎?
兩大超市集團的大老闆, 都是外籍人, 賣貨俾呢11個罪人, 唔怕俾美國制裁埋一份??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-26 09:05 PM 發表

兩大超市集團的大老闆, 都是外籍人, 賣貨俾呢11個罪人, 唔怕俾美國制裁埋一份咩??
細佬,其實做議員同官員,係唔駛自己去買日用品,都係助理去買,所以真係連廁紙係乜價錢都唔知架,何況美國佬咁縮骨,淨係叫“美國人" 唔可以service,其他人去service就不受限。你唔好咁唔開心喇

與港府交易不受限制,想知被制裁者與美國人有乜私人交易

回覆 引用 TOP

儍嘅!即係如做緊生意嘅就要停止,咁大家都有損失!

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-9-26 09:19 PM 發表

細佬,其實做議員同官員,係唔駛自己去買日用品,都係助理去買,所以真係連廁紙係乜價錢都唔知架,何況美國佬咁縮骨,淨係叫“美國人" 唔可以service,其他人去service就不受限。你唔好咁唔開心喇 ...
無可能, 超市老細要負vicarious liabilities.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-9-26 09:24 PM 發表

儍嘅!即係如做緊生意嘅就要停止,咁大家都有損失!
美國每年都從香港賺二百幾億美金大錢,停止?

回覆 引用 TOP

簡單講,即係符合美國利益交易將不受限制

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
多鳩餘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-9-26 07:57 PM 發表

聴講街邊士多都唔得😫

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]