• 瀏覽: 17,730
  • 回覆: 149
+11
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 06:53 PM 發表

佢地話奈良鹿比唔到150日元佢,所以冇餅食
餓死班奈良鹿,班暴徒連東大子個巨佛火燒貼符咒

引用:
原帖由 law31 於 2020-9-26 07:02 PM 發表
野生鹿,觀光客,.........

觀光客餵飼食物的野生鹿......
證明相關商舖十分尊守規則.....沒有觀光客不能餵飼野生鹿.........
泛民曱甴使唔使設立籌款熱線....組團過去餵鹿
由周廷帶隊吸引力必然大增
11648984 ...
周廷出唔出得境

用牠們賺錢,
有責任照顧牠們!
好心痛😩

我知道有些鹿有記認, 有些鹿是從山上過來覓食。

善良的日本人睇見咁慘慘都唔餵野佢地食

好似黑社會甘追住人,吾知有咩甘可愛

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-26 06:28 PM 發表
日本奈良擁有許多美食、美景,除此之外,奈良公園裏還有相當著名的野生鹿,每年都吸引許多觀光客前往朝聖,不過,自新冠疫情以來觀光客人數銳減,而公

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/d1df3fad158db4d33bdfceabada60f1e/stheadline/inewsmedia/20200925/_2020092512084 ...
原來呢隻瘦鹿係懶墮鹿.........
自己出去揾食嗰d鹿,從便便看很健康的...

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-26 09:03 PM 發表

周廷出唔出得境
Errrr...咁樣陳淑莊囉......雖然個個都知佢臭X..
但係好多曱甴都鍾意食臭X.......

引用:
原帖由 wlwong1024 於 2020-9-26 09:05 PM 發表
用牠們賺錢,
有責任照顧牠們!
好心痛😩
你這一番說話是否暗示與美國與台灣關係??!!!!

曰笨狗虐畜

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-9-26 07:31 PM 發表

日本人係最虛偽及假裝民族,不要相信外表。
香港好多白痴認為曰笨狗什么都系好  連南京大屠殺 都話利多于弊 無恥至極

當地政府等乜

可能奈良公園啲舖頭已經執晒, 人去樓空, 死城一個, 搵個日本人都無, 仲邊會有人餵鹿

引用:
原帖由 s336990 於 2020-9-26 07:25 PM 發表

兩睇啦,鹿餅都要成本,商人全日都賣唔出一個餅,邊個同情佢地零收入?
但商人應該教呢隻瘦成咁嘅鹿去食草,呢個係起碼嘅道義
反正鹿餅更有營養,再有得食,唔怕鹿唔食架 ...
佢地去東大寺收了我600日元, 入去睇件最大木佛又收1000, 香油又俾幾千.
出邊買鹿餅又300至450
食餐飯又幾千...買紀念品又幾千.
食杯雪羔又300

嘩每天引幾百個至千個客來. 個個來大花錢,
賺了咁多年, 嘩, 8個月唔來日本就要餓死佢地???無功都有勞喎,

我覺得班鹿值得同情過班遊客區商人囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]