• 瀏覽: 17,725
  • 回覆: 149
+11
引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-9-26 06:33 PM 發表
日本人就係荒撚謬, 你地自己唔識餵架?
資本主義社會啲鹿冇開工冇得食

同香港d父母一鳩樣, 影兩張相又可以集氣啦

引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-9-26 06:33 PM 發表
自己都冇飯開仲點餵

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2020-9-26 06:41 PM 發表

所以香港政府宣傳不要餵飼野生動物是正確的
全世界都係咁呀,係星洲餵野生馬騙會被罰款。

只有港人先咁蠻不講理,又餵白鴿,又餵馬騮。

, 倭寇 虐待動物。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-26 07:12 PM 發表
練出人魚線 
香港曱甴都餓到皮包骨

證明咗旅遊業令到生態環境畸形發展。

鹿證明日本政府/人,極度好刻薄,
故意利用遊客喂鹿,搵大錢,
當沒利用價值就話之,鹿死!

我下次買碧根果仁俾佢地食!佢地好鐘意!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-26 06:28 PM 發表
日本奈良擁有許多美食、美景,除此之外,奈良公園裏還有相當著名的野生鹿,每年都吸引許多觀光客前往朝聖,不過,自新冠疫情以來觀光客人數銳減,而公

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/d1df3fad158db4d33bdfceabada60f1e/stheadline/inewsmedia/20200925/_2020092512084 ...
叫呆灣人捐旺旺仙背
大陸人好能窮!成條村過年先食到一隻茶葉蛋

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-26 07:01 PM 發表
日本人好忘恩負義啊,你估遊客搭成個鐘頭鉄路去奈良,係為探奈良咩?探奈良鹿之嘛!
無奈良鹿,你奈良好多人失業都似!

如日本人咁樣餓死班平時為村民招財的奈良鹿!,那網上應發起杯葛奈良大行動! ...
餓死班奈良鹿,班暴徒連大坂城都燒L左佢

引用:
日本人有能錢,自己都未食過仙背

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-26 06:31 PM 發表
被遊客餵飼慣了,唔想食其他嘢,真可憐
同港孩一樣, 要人喂食, 自己唔識搵食.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]